Dvije časne iz škole ukrale pola milijuna dolara i divno se počastile, putovanjima i kockom

Objavljeno: 10.12.2018. u 13:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Cijenjenu katoličku školu St. James u Los Angelesu potresa začudan skandal: dvije časne sestre, inače na dobrom glasu i omiljene među djecom, optužene su za višegodišnje pronevjere, lažiranja papira i teške malverzacije. U gotovo deset godina pronevjera, nekadašnja ravnateljica škole Maria Margareta Kreuper i njena suradnica Lana Chang ukrale su gotovo 500 tisuća dolara.

Na privatne račune prebacivale su novac iz školskog proračuna, piše lokalni list Long Beach Press-Telegram, a trošile su ga na skupocjena putovanja, posjete kockarnicama i klađenje. Točan iznos još nije utvrđen, a vlasti su tek počele pratiti trag ukradenog novca. U pismu roditeljima, direktori škole kažu kako nitko drugi nije znao za pronevjere, te da će ukradeni novac nastojati vratiti u školski proračun.

Kreuper i Chang otkrivene su sasvim slučajno – tijekom redovne revizije školskog poslovanja, iskopan je stariji ček koji je glasio na nepoznati privatni račun. Nakon toga lansirana je opsežnija interna istraga, koja je razotkrila brojne računovodstvene probleme. “Naša zajednica potresena je i žalosna radi ovih događaja”, stoji u pismu crkvenih vođa koje su roditelji dobili.

“Žalimo radi mogućih problema koje bi ovo moglo uzrokovati u našem odnosu s obiteljima”. Utemeljena još 1918. godine, St. James slovi za jednu od najuglednijih katoličkih škola u južnoj Kaliforniji, pa ova afera predstavlja ozbiljan reputacijski udar.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Dvije časne iz škole ukrale pola milijuna dolara i divno se počastile, putovanjima i kockom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

3 komentara za “Dvije časne iz škole ukrale pola milijuna dolara i divno se počastile, putovanjima i kockom”

 1. Koje gluposti pišete

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Ma eto malo se casne opustile…putovale,kockale,uzivale ,ma znaju one da ce im biti sve oprosteno kad idu na ispovjed…amen

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. I oni su od krvi i mesa

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program