Danas na Narodnom trgu nastupaju polaznici Glazbene škole Blagoje Bersa s prigodnim, božićnim programom

Objavljeno: 08.12.2018. u 07:50
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Puna glazbe, ležerna i vesela – baš kako priliči ovom predbožićnom vremenu – bit će ova subota na Narodnom trgu, najviše zahvaljujući Glazbenoj školi Blagoje Bersa Zadar. Subotnje jutro drugog tjedna Adventa u Zadru rezervirano je za zajednički koncert njihovih ansambala: u 11 sati nastupaju dječja klapa Fjok s voditeljicom, profesoricom Marjanom Dušević, djevojački zbor s voditeljicom, profesoricom Nadom Smoljan te Puhački orkestar čiji je voditelj profesor Dražen Habuš. A program je pravi prigodni, baš u duhu adventa i Božića, sa svima poznatim blagdanskim pjesmama i melodijama koje će u središte grada donijeti glazbenu čaroliju. Izvođači su spremni, program uvježban, pa se čeka samo početak koncerta, prenosi raspoloženje izvođača Branka Višić Karavida, ravnateljica Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar.

- Male treme među njima uvijek ima, ali one pozitivne. Pogotovo ih raduje što nastupaju na Narodnom trgu, gdje ih puno ljudi može vidjeti i poslušati. Naši učenici se za ovakav koncert spremaju od prvog dana kad su upisali glazbenu školu. Ipak su se toliko trudili i žrtvovali za ove nastupe, jer ta djeca pohađaju istovremeno dvije škole, pa bi im zaista puno značilo da ih se posluša te nagradi pljeskom. Bila bi im to najveća motivacija – kaže ravnateljica Višić Karavida.

Prva klapa ove škole, Bersice, čije su članice sada već i studentice, inspirirala je mlađe djevojčice da pokrenu novu klapu Fjok, a da je ideja bila više nego dobra svjedoči i prva nagrada koju su lani dobile na natjecanju dječjih klapa u zadarskom HNK. Kako zvuče, poslušajte u subotu na Narodnom trgu, zajedno sa djevojačkim zborom i Puhačkim orkestrom.

Inače, cijelo subotnje jutro bit će posvećeno najmlađima. Točno u 10 sati čarobna božićna povorka Djeda Mraza i vilenjaka kreće kroz grad na druženje s djecom i roditeljima, uz dječji gastro program, izradu i dekoriranje božićnih slastica uz chefa Branka Ognjenovića i moderatora Davora Dretara Drelu.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program