TODORIĆ BI USKORO MOGAO NA SLOBODU? ‘Pitanje je hoće li suđenja biti i hoće li DORH uopće podići optužnicu’

Objavljeno: 08.11.2018. u 08:20
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Todorićev boravak u Londonu, objašnjava odvjetnik, nije bio bijeg

“Nije dobro da bilo koje suđenje traje deset godina i vjerojatno bi palo na testu pravičnosti. U ovom slučaju, moramo uvjetno govoriti, pitanje je hoće li suđenja biti, hoće li DORH podići optužnicu, hoće li ta optužnica biti potvrđena…, tek je zadnja varijanta da dođe do suđenja. Predmet je velik, zahvaćeno je 15 okrivljenika, spis ima nekoliko tisuća stranica. Takvo suđenje ne može kratko trajati”, istaknuo je Ivan Turudić, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu.

Istaknuo je kako nije nužno da Todorić bude ispitan već danas, nego mora biti ispitan prije završetka istrage. “Tužiteljstvo će samo odrediti taj datum. On se može obratiti sucu istrage koji će požuriti njegovo ispitivanje da bude i ranije.” pojasnio je Turudić u HRT-ovom Otvorenom.

Rekao je i kako to što je otišao u London ne znači automatski i da će morati ostati u pritvoru. Prije svega, je li njegov let u London bio bijeg ili ne je, smatra Turudić, osjetljivo je pravno pitanje, a drugi razlog zbog kojeg bi se mogao braniti sa slobode je taj što je za njega zatražen pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

“Većina svjedoka ili svi su već ispitani. Sad, opet je to opcija državnog odvjetništva hoće li ono staviti novi prijedlog za određivanje istražnog zatvora po novoj osnovi, ali pričekajmo par dana pa ćemo znati i još pričekajmo još par dana pa ćemo znati kakva će biti sudska odluka.”, rekao je Turudić.

I odvjetnik Veljko Miljević misli kako nema govora o bijegu. “Bijeg postoji onda ako ste obavezni obitavati u određenom prostoru pa taj prostor napustite. U momentu kad je Todorić napustio Republiku Hrvatsku tada nije postajalo nikakvo ograničenje njegovog kretanje”, ističe.

Ivan Hrstić iz Večernjeg ističe jedan drugi važan moment. “To nije bio bijeg de facto, izmaknuo se od izravnog dohvata hrvatskog pravosuđa. A pitanje je tko mu je to omogućio”, rekao je, dodajući da ga čudi što “Todorićevi odvjetnici nisu bolje iskoristili činjenicu da su ministar unutarnjih poslova i ministar pravosuđa najavili uhićenje najmoćnijeg čovjeka u državi. Činjenica je da je zbog Todorića pala vladajuća koalicija i to je trebao biti veći ulog na ročištu u Londonu.”

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
TODORIĆ BI USKORO MOGAO NA SLOBODU? ‘Pitanje je hoće li suđenja biti i hoće li DORH uopće podići optužnicu’, 1.0 out of 5 based on 1 rating

7 komentara za “TODORIĆ BI USKORO MOGAO NA SLOBODU? ‘Pitanje je hoće li suđenja biti i hoće li DORH uopće podići optužnicu’”

 1. Samo naivci su mislili kako će se suditi Todoriću.
  Suđenje Todoriću bilo bi vrlo neugodno za veliki broj uglednika.
  Bitno je da je raspušteno saborsko povjerenstvo.

  Ovaj scenarij je davno razradio Kolega Sova.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 2. pa….normalno da ce vrlo brzo u svoj DVORAC…
  ima on svoju CRNU bilježnicu gdje lijepo piše
  u svom blogu ” Kako sam podijelio 44 miljarde ..kome..kada…”…i eto NAGODBE sa DORHOM..USKOKOM ..SUDOM !…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 3. Plenković i dobar broj njegovih užih suradnika mislim da nisu korumpirani. Stoga ne vidim razlog da se On osobno boji Todorića i njegovih eventualnih optužbi i laži u ovom postupku.Čak će mu ovo suđenje pomoći da se riješi nekih lopova u stranci kojih još poprilično ima i koji svoj lopovluk uspješno kriju domoljubnim floskulama i parolama glumeći da spašavaju naciju od najezde: komunista,Srba, Jugoslavena, ateista,
  pravoslavaca, antiklerika, sotonista itd, itd..
  Prije bi se u svezi sa tim trebali bojati neki drugi članovi bivših HDZ-ovih i SDP-ovih vlada i njihovi suradnici koji su uzimali mito pogodujući tom gospodarstveniku.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
 4. Zasto svaki drugi treci mjesec kada upalim tv kanale brojni izvjestaci i odvjetnici kvare moje zdravstveno stanje svojim beljezgarijama sa parkinga uglednog odmarališta Remetinec…i to vec dobrih 20 godina.Taman se stabiliziram a ono opet tamo stize neki uglednik kluba 300…Pretplatu otkazujem.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 5. Cupka, ostavi se politike, drži se ti svoje Mileve -bit ćeš zdraviji stabilniji!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
 6. Mileva je generacija tvoja, tko joj je ukrao dusu iako svako jutro u pola 6 ustaje i pravac konzum…kako ces joj rec da varis a u fusu i tokaris?…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
 7. Bibinje imaju deset Todorića
  Zadar stotinu
  Komu vi mažete oči
  Odakle šoldi tim zd i RH bagri
  Štiti ih Porezna MUP FINA
  Sve to EU vidi i narod se iseljava po planu i programu , EU nas ostavlja gdje je i mjesto u mulju Balkana
  Narod je kriv

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.3/5 (6 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program