PANDUR, KRIVOTVORITELJI I UHLJEBI Svi zadarski “bivši” u eksperimentalnoj politici

Objavljeno: 14.11.2018. u 12:27
Autor: , e-mail: online@znet.hr

Bivši tvrdi koalicijski partner HDZ-a, bivši muzičar i bivši dožupan Rudi Dvorski, muž bivše HDZ-ove direktorice Aerodroma, Marko Pupić Bakrač i do “jučer” aktualni trgovac krivotvorenim suvenirima, Mladen Malta, predvode kao oporbenu koaliciju za izbore za mjesne odbore Grada Zadra pod nazivom “Zadarski blok”. S njima su i neka tri tipa navodno iz HSS-a, HSLS-a i Naprijed Hrvatske. Očekuje se da im se pridruži još i Stranka zajedništva i onda će to biti prava opcija.

Kao da nije dosta, nakon ovako osmišljene koalicije, krenuli su i sa jednako osmišljenim programom. A program se svodi na fol prepucavanje s SDP-om, odakle predvodi bivši pandur. Kao posvađane susjede. Jedan iz “Bloka” nasrne na SDP s “optužbom” da ga vodi bivši policajac, a policajac uzvraća da ovi nisu vjerodostojni. Onda se ovi brane da odakle mu taj izraz (naravno!) i tako do u nedogled.

U skoro 30 godina demokracije u Zadru oporba još nije dokazala da se zna obrušiti na vladajuće, a tek kad krenu izvoditi predstavu međusobnog obračunavanja, stvar prerasta u pravu komediju.

Jedino što je na jedno mjesto grupiralo ekipu iz prvog pasusa, jasno je ko dan, jest činjenica da svaki za sebe ne mogu proći ni glasovanje u vlastitoj zgradi (ili villi, u slučaju Marka Pupića Bakrača!), a svi skupa možda osvoje jedno mjesto u dva mjesna odbora u kojima im živi šira familija, dok će SDP kao i uvijek otvarati šampanjac ako ne izgubi više od 15 posto dosadašnjih pozicija.

Sva tragedija okupljene nazovi oporbe ogleda se kroz sljedeće četiri točke:

1. Malta – na jaslama zadarskih obrtnika već godinama. Prima plaću, putuje i koristi mobitel – sve o njihov trošak. Kad je prije pola godine otprilike uhvaćen s prstima i u drugoj tegli pekmeza – prodavao je suvenire bez dozvole – krenuo je s javnim obračunom sa svime i svakime.

2. Pupić Bakrač – cijela njegova šira familija živi i živjet će još generacijama od kapitala stečenog u zlatno doba Zračne luke Zadar. Nitko ni dana nema u privatnom sektoru.

3. Dvorski – ostaje misterija ima li i dana radnog staža izvan politike. Ne zna se ni tko je ni zašto je ni otkud i zašto zapravo ne odlazi.

4. Žuvela – lik koji se provlači kroz margine politike već predugo da bi jedino što je proizašlo iz toga bila informacija da je riječ o ginekologu.

Devet baba iz Udruge umirovljenika Jazine I. da je umjesto devetorice cirkusanata koji se okupljaju oko “Bloka” deset minuta sjelo i ozbiljno razmislilo o izlasku na izbore polučilo bi veće rezultate i pokazalo veće političke vještine, o vjerodostojnosti da niti ne govorimo.

Tko je prava oporba, pita Novoselović ovih dana. Pravi je Baja. Pitanje je trik. Nema oporbe. I u tom je sadržana sva tragedija zadarskog društva.

Srećom pa su se naši junaci za rezervu nazvali “eksperimentom”. Jer, znamo kako većina eksperimenata završi.

Odgovor na pitanje svih pitanja koji i sada izostaje – je li problem u tome što ne znaju, ne mogu ili neće – zapravo je i nebitan.

Ovako ekipirani i pripremljeni, naši junaci bolje da su, kad su se već okupili na Trgu, otišli do Maltinog dućana vidjeti je li posklanjao svu robu iz izloga da ne bi i njemu zapečatilo dućan kao nekidan rođaku.

Ili da su proveli pravi eksperiment i tog se dana pojavili na poslu?

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.4/5 (5 votes cast)
PANDUR, KRIVOTVORITELJI I UHLJEBI Svi zadarski "bivši" u eksperimentalnoj politici, 3.4 out of 5 based on 5 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program