FOTOGALERIJA Svečani koncert u čast sv. Krševana

Objavljeno: 25.11.2018. u 10:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Svečani koncert u čast sv. Krševana u izvedbi Katedralnog zbora sv. Stošije pod ravnanjem mo. Žana Morovića i Orkestra Umjetničke akademije u Splitu održan je u petak 23. studenoga u katedrali sv. Stošije nakon Svečane Večernje, uoči blagdana sv. Krševana. Taj se koncert održava zadnjih šest godina na blagdansku uočnicu sv. Krševana.

Na kraju koncerta zadarski nadbiskup Želimir Puljić čestitao je svim izvođačima te je uručio priznanja zaslužnim kulturnim djelatnicima iz Splita u zahvalnosti za sve što čine u promociji kršćanske kulture, a osobito za njihovo sudjelovanje u tom zadarskom koncertu i za doprinos u manifestaciji Krševanovi dani kršćanske kulture. Priznanje su primili dirigent mo. Hari Zlodre koji je dirigirao jednim djelom tijekom te večeri, Umjetnička akademija u Splitu i Orkestar umjetničke akademije u Splitu.

Na kraju koncerta izvođači i puk zajedno su otpjevali Himan Sv. Krševanu čiji su tekst i glazba također djelo mo. Morovića. Tim Himnom Zadrani rado časte sv. Krševana a u njemu ga se naziva vjernim mučenikom i uresom Zadra koji je u muci hrabrio i bio oslonac i mučenici sv. Stošiji.

Nastupili su i solisti Ivor Zlodre (saksofon), Antonija Teskera (sopran), Žana Marendić Bučević (mezzosopran), Vladimir Garić (tenor), Zdenko Stipčević (tenor), Branimir Buturić (bariton), Mate Akrap (bas), a za orguljama je bio Dragan Pejić.

Foto/tekst: Zadarska nadbiskupija

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program