(FOTO) U HNK Zadar održan edukativni program „Živim život bez nasilja“

Objavljeno: 08.11.2018. u 15:31
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru danas je održan edukativni program koji se provodi iz aktivnosti iz preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“. Program je održan u organizaciji Policijske uprave zadarske i Zadarske Županije, uz potporu Ministarstva unutarnjih poslova i Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije.

„Živim život bez nasilja“ (ŽŽBN) zajednički je preventivni projekt Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti i obrazovanja koji se od 2010. godine provodi u suradnji s organizacijama civilnog društva, lokalnom zajednicom i drugim zainteresiranim partnerima.

Projekt je usmjeren na sprječavanje nasilja nad ženama, nasilja u obitelji i nasilja među mladima s ciljem izgradnje kulture nenasilja, nediskriminacije i tolerancije.

Ovom prigodom ciljana skupina su učenici sedmih razreda svih osnovnih škola na području Zadarske županije, njihovi nastavnici, stručni suradnici, roditelji i cijela lokalna zajednica koji su danas ispunili gledalište HNK u Zadru.

Nazočni su danas imali priliku pogledati predstavu „Nasilje za nasilje nema opravdanja“ nevladine udruge Riječi/Prave/Predstave u izvođenju Ivane Krizmanić i Vedrana Komeričkog. U dijalogu i predstavi dvoje glumaca mogli su čuti što je sve nasilje i kako ga prepoznati, koji su mitovi o nasilju, kako reći NE nasilju i kako se suprotstaviti bilo kojim oblicima nasilja. Ovaj kulturno – edukativni program razotkriva različite situacije nasilja u svakodnevnom životu, od obitelji do škole.

Nakon predstave održan je koncert grupe Adastra.

U ovom projektu ujedinili su se policajci, umjetnici, odgojne ustanove, mediji i cjelokupna lokalna zajednica, kako bi poslali poruku da nasilje nije rješenje te da nam nasilje nije potrebno. U ime Zadarske županije nazočni su bili pročelnici Ivan Šimunić i Bernard Maruna.

Foto: Zadarska županija

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program