FESTIVAL “GRAD U ŠUMI” Ove subote živo na Musapstanu

Objavljeno: 11.10.2018. u 10:20
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

“Grad u šumi” naziv je manifestacije koja se organizira u sklopu Interreg Central Europe u okviru projekta Urban Green Belts (Urbane Zelene Površine) kojeg provodi Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Ukupna vrijednost projekta „Urbane zelene površine – pametni integrirani modeli za održivo upravljanje urbanim zelenim površinama u svrhu stvaranja zdravijeg i ugodnijeg urbanog okruženja“ je 2.391.306,02 EUR-a od čega Agenciji za razvoj Zadarske županije ZADRI NOVOJ pripada 140.993,50 EUR-a. Agencija za razvoj Zadarske županije jedan je od 10 partnera iz 7 srednjoeuropskih zemalja (Mađarska, Austrija, Slovenija, Poljska, Italija, Češka i Hrvatska), a nositelj projekta je Mađarska.

Projekt je započeo s provedbom 1. lipnja 2016. godine i traje do 31. svibnja 2019. godine.

Cilj je unaprijediti upravljanje zelenim površinama u funkcionalnim urbanim područjima kako bi ih učinili ugodnijima za život. Kroz projekt je izrađen katastar odabranih zelenih površina u funkcionalnom urbanom području Zadra.

No kako bi se gradske zelene površine približile Zadranima 13.10.2018., u subotu, organizira se manifestacija “Grad u šumi” koja bi na jedan dan trebala oživjeti područje Park šume Musapstan.

Park šuma Musapstan kroz ovaj Festival raznim aktivnostima približit će se Zadranima koji će od 10:00 pa sve do 16:00 sati moći prisustvovati brojnim aktivnostima i događanjima namijenjenim cijelim obiteljima. Program je raznolik te uključuje nastup članova Dječjeg zbora Libretići, orijentacijsko hodanje po prirodi, edukativnu predstavu Pustolovine gospodina Otpadića, radionice izrade hvatača vjetra, crtanje lica, osnove yoge, disanja, izrade prirodne kozmetike, prezentacija masaža i još puno toga.

“Toplo preporučujemo svim posjetiteljima da ponesu i dekice te da subotu provedu na svježem zraku i u prirodi”, poručuju organizatori.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program