Pozdrav iz Zadra

Objavljeno: 19.9.2018. u 19:36
Autor: , e-mail: online@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Zadar je krasan jedan grad. Najljepši onima s tuđeg govornog područja. Pogled što puca s Donata na rivu, pa s rive na Donat i Forum, katedrala, Marija, pa đir oko Borika… nema ljepše. Imamo najviše sunčanih dana u godini i najbolju mikroklimu u državi. I ocean zatucanih glava koje prijete da će doći onoj našoj. Jer:

- U Zadru nema ni pedera ni lezbijki. Svi ili su u braku (i to crkvenom, jasno) ili u Zagrebu. Naša, zadarska djeca, vole samo prave frajere (žene) i dobre ženske (muškarci).

- Ovdje nitko nikog ne vara. Postoje samo kurve koje su došle od Bog zna kuda prijetiti solidnim i stabilnim brakovima punim ljubavi. One se od milja nazivaju “razaračice”. Za naivce koji padnu na takve kaže se fino da “šaraju”.

- Kod nas nema dosade. Dva tri đira priko rive, još kad malo puše jugo… ili bura, ne znam što je, i di ćeš bolje.

- Nema čega nema. Imamo 23 dućana u Trgovinskom i ista takva 33 u Supernovoj.

- Radišan smo narod. Naprosto ludi za poslom. Tuđim, uglavnom.

- Takvi, vodimo najbolje – tuđe živote. Kod nas je sve u savršenom redu, kako smo prethodno objasnili, da nemamo razloga brinuti o sebi pa računa prije i isključivo samo vodimo o drugima.

- Jasno je, onda, i da svi sve znamo. Nema veze što to možda i nije tako, ako se u Zadru četvorica slože da je nešto istina, onda nema onoga tko će to pobiti.

- Svi se fino slažemo. Oni što se ne slažu nisu odavde ili su komunjare.

- Živimo za turizam i turiste. Samo da su što dalje od nas.

- Imamo istančan ukus. Za dobar komad Gucci torbice bit ćemo gladni i tri mjeseca ako treba. Prioriteti su prioriteti.

- Slušamo Thompsona i cajke. Ne jer valjaju nego jer se to sluša. Red je red. Tko ne poštuje red, nije odavde i ne treba biti.

- Najbolji smo vozači. Samo još da shvatimo da retrovizor nije ukras, da je lijeva traka preticajna i da zeleno znači kreni, i to odmah, a ne kad čuješ trubu, bit ćemo najjači na svijetu.

- Ali nema mjesta brizi – već smo najjači u košarci, nogometu… to što nas nigdje nema nije do nas. Krivi su suci. Pederi i stranci, jasno.

- Imamo najbolje liječnike, nisam spomenula? Najbolje znaju, kad se njihova rodbina razboli, gdje ih odavde poslati na liječenje.

- Pa katolici… nema većih od Zadrana. Kupujemo najveće jelke, možemo najviše pojesti, voljene pokojnike obilazimo po katoličkom kalendaru, a ne po potrebi, i uredno ispovijedamo sva ova gore navedena sranja, pa da možemo ispočetka.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.9/5 (26 votes cast)
Pozdrav iz Zadra, 3.9 out of 5 based on 26 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program