FOTOGALERIJA: World Cleanup Day u Vlašićima

Objavljeno: 15.9.2018. u 15:28
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

U sklopu globalne kampanje World Cleanup Day koja se diljem svijeta održava danas – 15. rujna 2018. udruga Volim Vlašići odradila je akciju čišćenja plaže u Vlašićima na otoku Pagu.

“U akciji je sudjelovalo 5 članova/volontera udruge koji su u vremenu od 9-12 sati sakupili plastične predmete i zaostale rekvizite: suncobrane, ležaljke, luftmadrace, boce, limenke, spužve, zaostali ribolovni alat, kućni otpad i sl. koje su nakon turističke sezone neodgovorni pojedinci ostavili na rivi i plaži. Iako se plaža čistila 3 mjeseca svakodnevno te unatoč postavljenim koševima i natpisu “Zabranjeno odlaganje otpada”, uspjeli smo sakupiti preko 15 vreća raznog opada. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali na akciju kako bi doprinijeli čišćem i urednijem mjestu Vlašići. Izuzetno smo ponosni što smo bili dijelom ove akcije uz milijune volontera u 150 različitih zemalja, ujedinjeni da očiste svijet u jednom danu” izjavila je Ana Žunić, predsjednica udruge Volim Vlašići.

Cilj rujanske akcije je okupiti 5% ukupnog stanovništva Republike Hrvatske, očistiti cijelu zemlju od otpada u samo jednom danu i promijeniti sliku Hrvatske te tako utjecati na podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu.

Jedan dan. Jedan planet. Jedan cilj…Jer Planet B ne postoji… kada ćemo to konačno shvatiti?

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program