VEČERAS GLAZBENI SPEKTAKL NA FORUMU: Tribute to Battisti & Mogol

Objavljeno: 11.8.2018. u 09:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Zajednica Talijana Zadar i Universita’ Popolare iz Trsta u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Zadra organizira veliki glazbeni spektakl „TRIBUTE TO BATTISTI & MOGOL“ na zadarskom Forumu, večeras s početkom u 21.30 sati.

Grupa „Canto libero“ iz Trsta na čelu s pjevačem Fabiom Red Rossom izvodit će talijanske evergreene poput „Mi Ritorni In Mente“, „Una donna per amico“, “Marina“, „Quando quando“ i mnoge druge. Njihovi koncerti u Italiji uvijek budu rasprodani, a zadarska publika moći će besplatno uživati u ovom koncertu.

 Lucio Battisti (1943.-1998.) bio je skladatelj i pjevač, njegova glazba je bila ne samo inovativna, radi se naime o socio-kulturološkom fenomenu: u glazbenoj literaturi se mogu naći studije o tekstovima njegovih pjesama. Battisti je bio najaktivniji 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, a vrlo popularan je i kod današnjih generacija. Prodao je preko 25 milijuna ploča, a među njegovim fanovima su pokojni David Bowie, Vasco Rossi, Luciano Ligabue i drugi. Na početku je samo svirao, pjevačku karijeru je započeo tek nakon upoznavanja sa skladateljem Giuliom Rapettijem (Mogol). Battisti je jedan od rijetkih koji su imali dvije pjesme na prvom i drugom mjestu glazbene ljestvice i to “Il mio canto libero” i “Il nostro caro angelo” (1973.), iza njega su bili Elton John i Pink Floyd.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program