NOVE NAVIKE PUTOVANJA: Zastoji i petkom i ponedjeljkom – za vikend i Veliku Gospu najavljene opće gužve: automobilske kolone i hodočasnici pješaci!

Objavljeno: 10.8.2018. u 09:59
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Vikend uoči blagdana Velike Gospe koji se tradicionalno obilježava u većini europskih država, na naše će prometnice dovesti ponovno vrlo gust promet već od petka, 10 kolovoza, pa sve do ponedjeljka, 13. kolovoza, javlja HAK.

“Tijekom proteklih vikenda primijetili smo da se mijenjaju navike putovanja na ljetna odredišta ili kroz Hrvatsku, osim tijekom vikenda, mnogobrojni biraju i druge dane u tjednu, a osobito petak i ponedjeljak. Tih se dana također na našim cestama stvaraju velike gužve, česti su zastoji i vožnja u koloni”, dodaje se.

Osim tijekom vikenda mnogi će putovati u utorak, 14. kolovoza uoči blagdana Velike Gospe, 15. kolovoza:

“Ne smijemo zaboraviti mnogobrojne vjernike iz Hrvatske, koji će pohodit marijanska svetišta u Sinju, Krasnom, na Trsatu u Rijeci, u Aljmašu i Mariji Bistrici u kojima očekujemo pojačan promet i gužve već od ranih jutarnjih sati. Vozače upozoravamo na hodočasnike pješake kojih će na našim cestama biti tijekom noći i ranojutarnjih sati”, kažu u HAK-u.

Evo i kompletne prometne prognoze za vikend i Veliku Gospu:

“Jačanje prometa, očekujemo u petak, 10. kolovoza, od prijepodnevnih sati na cestama u smjeru istoka, ali i na onima u smjeru mora.

U subotu, 11. kolovoza očekuje podjednak broj vozila u oba smjera, prema moru i prema unutrašnjosti, a vozit će se kao i prethodnih subota uz česte gužve i zastoje. Na naplati Lučko na autocesti A1/A6 očekujemo najduže kolone u oba smjera, na ulasku u smjeru mora od 4 do 16 sati, a na izlasku prema Zagrebu od 10 do 18 sati.

U nedjelju, 12. kolovoza i ponedjeljak, 13. kolovoza pojačan promet bit će cijeli dan na svim cestovnim pravcima prema unutrašnjosti.

U srijedu, 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, tijekom noći i jutra očekujemo veliki broj hodočasnika pješaka koji će se uputiti prema marijanskim svetištima u Hrvatskoj u kojima tijekom dana očekujemo gužve i pojačan promet. Prilikom hodanja uz rub kolnika, hodočasnicima savjetujemo da na sebi imaju reflektirajuće prsluke i slično, kako bi ih vozači što lakše mogli uočiti.

Prema najavi prognostičara DHMZ-a i HRT-a tijekom subote i nedjelje očekuje nas bura u podvelebitskom području zbog čega je moguće ograničenje za pojedine skupine vozila na autocesti A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenice, odnosno Posedarja, ali i na državnoj cesti DC8 Jadranskoj magistrali između Bakra i Svete Marije Magdalene (Tribanj).

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program