#ijasamDina

Objavljeno: 30.8.2018. u 21:51
Autor: , e-mail: blondie@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Najzanimljivije vijesti ovih dana su kako je Rozga nabavila tenisice od 5.000 kuna, kako se Jelena Veljača ponovno razvodi i to javlja s druge strane Dunava, uz to se naravno Lana Jurčević svakodnevno pojavljuje s novom Insta story o tome kako joj je neugodno biti na letu u kojem čovjek ispušta vjetrove.

I sve je to legitimno i sve je to dio života slavnih. Samo što bi meni mjesec izvuklo da imam 5.000 kuna za podmiriti neplaćeni račun na Americanu, nemam vremena ni godišnjeg odmora da letim avionima što znači da ne idem preko granice te nemam (ne)priliku primirisati tuđi prdac, parodon čitaj vjetar (koji god hoćeš).

Moja realnost je malo drugačija – ležim na Uskoku pored stotinu i jednog turista velike platežne moći, 2 eura po danu za peteročlanu obitelj. Upravo ponovno zaključujem da je moja najveća ovogodišnja investicija bila kupnja dvije ležaljke srednje kvalitete, pa se pitam tko je od nas veći luzer?

Doći ćemo do zaključka da ja opet neću zimovati, a oni će ponovno s 2 eura i puno entuzijazma pohoditi našu obalu a i vjerojatno koju planinu, u japankama naravno (kako da sa 2 eura pojede, popije i kupi tenisice. Logično je da mu je HGSS ponovno na brzom biranju).

Vratimo se na ove slavne s početka koje nisu na Uskoku, one su kako ih hrvatski jezik voli uniformiti nazivom celebrity i oni mogu raditi što žele, s kim žele i gdje god žele i svi će to prenijeti.

Iskreno još apsorbiram ove tenisice cijene jedne prosječne plaće, ali Rozga ima i može, ja nemam pa radim tri posla paralelno. Što sad pa nećemo raditi drame oko toga :)

Znam često čuti kako su mediji lešinari i kako objavljuju gluposti, ali u suštini je priča malo drugačija. Nekad davno naivno sam krenula pisati važne teme, one koje se tiču mene i tebe, naših sudbina, naših života, ali to nažalost nije zadobilo očekivanu čitanost. Prednjačile su teme  tipa „Rozgi pukao nokat na nožnom palcu“, „Severina demantira da ima novu zdjelu za salatu i da otvara OPG“. Tekstovi takve tematike bili su najčitaniji, a mi smo se u redakciji mogli popeti na trepavice da javnost upozorimo na novi preustroj hitne pomoći koji je nažalost ovih dana za posljedicu imao nevine žrtve.

Serviraju li nam mediji ono što tražimo? Žutilo, dosadnu površnost. Očito smo preopterećeni i želimo odmoriti mozak od surove svakodnevnice. Sve mi se više čini kako bi smo nekad trebali povući ručnu - barem onda kada pređemo mjeru dobrog ukusa.

Danima je javnost zanimalo tko je pustio fotografije Severinih grudi u javnost? Bivši muž ili ona sama da si podigne popularnost. Mene više od ova dva problema muči  zašto nas toliko vesele Severinine grudi?

Prije nego li su prvi mediji objavili dotične fotografije, vjerujem da ste već posjedovali „razuzdani“ materijal.

Kao i Vas i mene je dočekala mini galerija golišavih fotografija.

„Kruha, igara i golih fotografija dajte hrvatskom narodu.

Brzo nakon toga javljaju se menadžeri koji tvrde da je to uslikano prije par godina, i da se zasigurno njezin bivši suprug osvećuje na gnjusan način.

Skoro čujem ponovno hitce na granici, novi bilateralni kaos zbog nečijih grudi. Nekako smo na ljutu muku došli do nacionalnog konsenzusa kako one izgledaju dobro očuvane za njezine godine.

U tim moralnim i nemoralnim previranjima javlja se treća osoba popularna Lidija, glazbenica ne zaboravimo. Ona svim silama  tvrdi da je Severina  pokazivajući  grudi povrijedila sve poštene žene uključujući i nju koja u pripijenom zelenom trikou pjeva o kaktusu. Vrlo moralno nema što.

Mora da je ovoj zadnjoj isto zafalilo lajkova na Instagramu, ili treba možda nabaviti kaput za zimu. Dobar marketinški trik, nema što :)

Ruku na srce neovisno o tome što živimo u svijetu novih tehnologija zamislimo na trenutak da Josipa Lisac obuče vruće hlačice i topić i otpjeva meni najdražu pjesmu „Pokaži mi gdje Dunav ljubi nebo“. Kad ona završi skakutati po pozornici da je zamjeni Meri Cetinić u pripijenom uskom trikou uz ritam stihova „Konobo moja“. Te žene kao prvo pjevaju sa stilom i prodaju svoj glazbeni talent.

Instant hitovi koji nastaju u roku par minuta postaju preslika nas samih. Iskrivljujemo sve vrijednosti i prepuštamo jeftinoći da dominira. Možda je to zbog toga što su nam male plaće, ili smo zaboravili cijeniti talente, požrtvovnost, naporan rad i hrabrost.

I dok se mi tako veselimo budalaštinama, jedna mlada, hrabra, posebna djevojka splitska dugoprugaška plivačica Dina Levačić postala je prva Hrvatica koja je preplivala Kaiwi (Molokai) kanal na Havajskom otočju.

To je jedan od mitskih podviga u svijetu daljinskog plivanja, prenose mediji.

Dina je ukupno 65. osoba koja je uspjela preplivati 42km izuzetno nemirnog mora prepunog meduza i morskih pasa. Završila je svoj pothvat za 13 sati i 7 minuta i time postigla drugo najbolje vrijeme među ženama na listi svih koje su preplivale navedeni kanal.

Na trenutak sam zamislila da plivam oceanom noću, oko mene valovi, meduze i morski psi – čisti horor!

Ali ova 22-godišnjakinja sa smiješkom na licu ponosno drži hrvatsku zastavu na kraju samo jednog u nizu maratona.

Kakva snaga, kakva hrabrost, kakve nadnaravne sposobnosti tako mladog bića da pokaže svijetu što može rad, upornost i ljubav.

Nešto kao da je manje zanimljivo medijima, svima nama dijeliti te vijesti, fotografije ili imati Hashtag oznaku #ijasamDina.

Dina bi trebala biti metafora svake žene koja se oslanja samo na sebe i svoj rad i gura naprijed, bori se i svim dokazuje što jedna djevojka može.

Zašto Dinin uspjeh nije toliko aktualan kao nečije grudi?

Skinuti se možemo sad svi, ali svega mi preplivati maraton s morskim psima rijetke!!!

#IJAŽELIMBITIDINA

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (8 votes cast)
#ijasamDina, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program