Moskva u kvadratićima, ni pljusak nije zaustavio hrvatsku pjesmu

Objavljeno: 11.7.2018. u 17:25
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Odbrojavaju se posljednji sati do početka nogometnog spektakla na Lužnikiju, polufinala Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Engleske.

I za jedne i za druge bit će to prvo polufinale nakon niza godina čekanja. Vatreni su posljednji i jedini put u polufinalu World Cupa bili 1998. u Francuskoj, a Englezi 1990. u Italiji. Obje ekipe su tada poražene, no ovoga puta jedni će ući u finale.

Hrvatska se u Francuskoj uspjela oporaviti i osvojiti broncu, dok je Gordi Albion poražen i u susretu za treće mjesto.

Stoga niti ne čudi što u obje zemlje vlada ‘nogometna ludnica’, a dio te atmosfere hrvatski i engleski navijači su prenijeli na ulice Moskve. ‘Vatrene’ trupe za sada pobjeđuju.

Moskovski Crveni trg je prepun crveno-bijelih kvadratića, dok su Englezi po svom običaju napravili svoje navijačke baze u pojedinim kafićima i restoranima gdje se zabavljaju uz pjesmu i alkoholna pića.

Atmosfera je sjajna, bez ikakvih napetosti između navijača, čak je skupina hrvatskih i engleskih navijača odigrala nogomet na Crvenom trgu. Za svaki slučaj ruska policija budno prati sve što se događa.

U Moskvu je stigla i najveća hrvatska navijačka zastava. Bila je na svim našim utakmicama u Rusiji, od Kalinjingrada, Nižnji Novgoroda, Rostova na Donu i Sočija, a sada su dečki iz Crikvenice i Bribira došli i u glavni ruski grad

Plan je bio zastavu koja je, kada je cijela 96 metara, no u Moskvu je stigao dio dugačak 60-tak metara, razviti na Crvenom trgu, no ruska policija to nije dozvolila, kazali su nam.

Cijeli trg je okružen rendgenima i na njega se može ući tek nakon detaljne provjere i nije dozvoljeno unošenje nikakvih velikih predmeta.

Rezervni plan bio je razviti zastavu na Manežnaja trgu, koji se nalazi pored Crvenog trga. No, policija je i to zabranila kazavši navijačima da zastavu mogu razviti u obližnjem parku. Ipak, nakon pregovora ruski ‘plavci’ su popustili i hrvatski navijači su dobili 15 minuta za razviti zastavu.

To se proteglo na skoro sat vremena ‘ludovanja, a slavlje i pjesmu naših navijača nije pokvario ni pljusak. Navijači su se sklonili ispod zastave i nastavili s pjesmom.

Ovo je ludo, idemo u finale. Englezi nemaju šanse, kazala je ekipa iz Posušja.

Slavlju naših navijača priključili su se i Rusi, držali su zastavu, mahali s njom i skakali.

Zbog vas smo izborili plasman na EP 2008. u Austriji i Švicarskoj. Tada je za vas bio sretan London, neka večeras to bude Moskva, sretno protiv Engleske, rekao nam je Sergej.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
Moskva u kvadratićima, ni pljusak nije zaustavio hrvatsku pjesmu, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

3 komentara za “Moskva u kvadratićima, ni pljusak nije zaustavio hrvatsku pjesmu”

 1. E, hvala ti, Bože! Nisu “kockice” nego kvadratići!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Bog je spasitelj

  Bolji smo bili od bahatih kolonijalnih unuka i njihovih kvazi novinara.
  Blatili su nas kao da im srbi pišu tekstove, ali Oluja je stukla Engleze tj nema Engleza ahahahahaaaaaahahaha
  Sve divljaci u engleskoj

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Ne moze bez srba pa ga jebi

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program