ŠTETA OKO 14 MILIJUNA KUNA Trojica u zadarskom pritvoru – osumnjičeni za kružnu prijevaru u gospodarskom kriminalu!

Objavljeno: 13.6.2018. u 15:11
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe u dobi 45, 40 i 65 godina, zbog kaznenih djela Utaje poreza ili carine i Krivotvorenja službene ili poslovne isprave, kao i Zlouporabe povjerenje u gospodarskom poslovanju.

Višemjesečno kriminalističko istraživanje provedeno je u suradnji sa Poreznom upravom, Područnim uredom Zadar te Središnjim uredom Ministarstva financija, Samostalnog sektora za financijske istrage Zagreb, a u koordinaciji s nadležnim županijskim državnim odvjetništvom u Zadru.

Protiv 45-godišnjaka – sa zagrebačkog područja je podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela Utaje poreza ili carine i Krivotvorenja službene ili poslovne isprave, kao i Zlouporabe povjerenje u gospodarskom poslovanju,

protiv 40-godišnjaka također s područja Zagreba, podnosi se kaznena prijava Krivotvorenja službene ili poslovne isprave te zbog kaznenog djela pomaganja, a odnosi se na kazneno djelo Utaje poreza ili carine,

treće prijavljena osoba, 65-godišnjak s bjelovarskog područja tereti se za kaznena djela Utaje poreza ili carine i Krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Ukupna materijalna šteta izravno za proračun RH iznosi 4.739.123,56 kuna, od čega treba naglasiti da je od navedenog iznosa 812.982,08 kuna neosnovano isplaćeno na štetu državnog proračuna, čime je izravno pribavljena nepripadna imovinska korist 65-godišnjaku u tom iznosu.

Također izravna pribavljena nepripadajuća materijalna korist 45-godišnjaku, u poslovanju sa inozemnim trgovačkim društvom iznosi 5.177.275,34kuna, koje je podignuo sa računa trgovačkog društva i koristio za privatne potrebe, dok je u navedenom poslovnom odnosu oštetio isto to inozemno trgovačko društvo za iznos od 3.600.000,00 kuna, neisporukom ugovorene robe – drvne mase, koju je ovo društvo predujmom platilo.

Sveukupna pričinjena materijalna šteta ovim kaznenim djelima iznosi oko 14 milijuna kuna. Ovaj oblik gospodarskog kriminaliteta se često kolokvijalno naziva kružne prijevare u sustavu PDV-a.

Sva trojica su uz kaznene prijave zbog Utaje poreza ili carine, Krivotvorenja službene ili poslovne isprave te Zlouporabe povjerenje u gospodarskom poslovanju, predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
ŠTETA OKO 14 MILIJUNA KUNA Trojica u zadarskom pritvoru - osumnjičeni za kružnu prijevaru u gospodarskom kriminalu!, 1.0 out of 5 based on 1 rating

3 komentara za “ŠTETA OKO 14 MILIJUNA KUNA Trojica u zadarskom pritvoru – osumnjičeni za kružnu prijevaru u gospodarskom kriminalu!”

 1. Trojica?????

  Pa da bi bilo učinkovitost trebalo bi 203 osobe trajno maknuti sa kumovima, djecom punoljetnom itd sa zadarske scene kriminala!!!!
  Iskreno, mala je brojka znajući da Zadar odskače u kriminalu naspram drugih gradova

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 2. Ne brini, polako
  Ničija nije dovijeka
  Oteto prokleto

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Načelniče čisti grad od kriminalno političke Zadarske hobotnice ! Jer oni su zločudni tumor grada i ako ima Boga neče dobro završiti ? Sve oteto je na kraju i prokleto .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program