SVEČANO U SABORU Župan Longin: Županije su važan dio političkoga života

Objavljeno: 18.5.2018. u 14:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Hrvatska zajednica županija – prigodnom je svečanošću u Hrvatskom Saboru obilježila 15. obljetnicu utemeljenja. Na svečanosti je, piše Radio Zadar, bio i zadarski župan Božidar Longin sa suradnicima, te predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar.

- Okupljanje svih županija pod “jednim krovom” itekako je važno sto potvrđuje ogromni napredak postignut u poslijednjih 15 godina, osobito u smislu poticanja razvoja jedinica lokalne i područne samouprave. Ujedinjeni već smo postali važni dionici političkog života i utječemo na donošenje zakonskih regulativa. Regionalna podjela dobro je napravljena, na bazi povjesnog i kulturoloskog identiteta, i napredak se vidi iz dana u dan. Nazočnost državnog vrha na današnjoj svečanosti potvrđuje važnost postojanja hrvatskih županija, posebno u dijelu gospodarskog razvoja pojedine regije, izjavio je zadarski župan Božidar Longin.

Na svečanosti su govorili i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, a nozčno je bilo i petoro ministara

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

2 komentara za “SVEČANO U SABORU Župan Longin: Županije su važan dio političkoga života”

  1. Da, za tebe i slične.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Turski plejboj ?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program