Pitanja koja Apple postavlja kandidatima za posao

Objavljeno: 18.5.2018. u 18:00
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Na razgovoru za posao u Appleu kandidati dobivaju vrlo neobična i pomalo zbunjujuća pitanja.

Apple je jedna od najprestižnijih tvrtki na svijetu, pa nije neobično to što mnogi priželjkuju posao baš pod tim krovom. A da bi se kandidati zaposlili, moraju posjedovati znanja i vještine te briljirati na razgovoru.

Kako piše Business Insider, Apple postavlja i tehnička pitanja koja postavljaju i drugi poslodavci na temelju prošlog radnog iskustva, ali i pitanja poput zagonetki koje mnoge ostavljaju zbunjenima.

Ovo su samo neka od tih pitanja:

- Imamo šalicu vruće kave i malo hladnog mlijeka iz hladnjaka, sobna temperatura je između ove dvije. Kada trebamo dodati mlijeko u kavu kako bismo dobili najfiniju kavu?

- Koji biste superheroj željeli biti i zašto?

- Objasnite što je RAM petogodišnjaku.

- Nacrtajte unutarnju arhitekturu iPhonea.

- Nabrojite pet načina mjerenja količine benzina u automobilu.

- Ako imate 2 jaja, i želite saznato koji je najviši kat s kojeg možete ispustiti jaje bez da ga razbijete, kako biste to učinili? Što je optimalno rješenje?

- Kako biste spustili cijenu ove olovke?

- Koliko se djece rađa svaki dan?

- Imate 100 novčića koji su postavljeni ravno na stol, svaki s glavom i repom, od kojih su 10 glava, 90 repova, a ne možete osjetiti, vidjeti ili na bilo koji drugi način saznati koja je strana okrenuta prema gore. Podijelite kovanice u dvije skupine tako da u svakoj bude isti broj glava.

- Postoje tri kutije, jedna sadrži samo jabuke, jedna sadrži samo naranče, a jedna sadrži i jabuke i naranče. Kutije su pogrešno označene tako da nijedna oznaka ne prepoznaje stvarni sadržaj okvira koji označava. Bez gledanja u kutiju izvadite jedan komad voća. Gledajući voće, kako možete odmah označiti sve kutije pravilno?

- Imate posla s ljutitim klijentom koji je čekao pomoć 20 minuta i sad je nervozan. Tvrdi da će jednostavno prijeći na Best Buy ili Microsoft Store da dobije računalo koje želi. Kako biste riješili situaciju.

- Jeste li pametni?

- Stavite čašu vode na ploču i počnite polako povećavati brzinu. Što se prvo dogodi – čaša će skliznuti, prevrnut će se ili će se voda izliti preko ruba?

- Opišite ponizno iskustvo.

- Izgledate prilično pozitivno, kakve stvari vas spuštaju?

- Ako dobijete posudu kovanica, izvadite jednu i okrenete je tri puta da dobijete određenu kombinaciju rep-glava-glava, koje su šanse da ste izvukli baš takvu kombinaciju?

- Kako biste isprobali toster?

- Ako jednog dana odete na planinu, a sljedećeg siđete natrag, hoćete li se naći na istom mjestu u isto doba dana, pod uvjetom da krenete u isto vrijeme?

- 62-63 = 1; Promijenite samo jedan element (znamenku ili operaciju) da bi izjava bila istinita.

- Kako biste isplanirali putovanje za svoje kolege u Sjevernu Koreju, piše tportal.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program