“MAGIČNA MOČVARA” U MUZEJU GRADA Izložba o Vranskom jezeru učenika Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn

Objavljeno: 18.5.2018. u 11:14
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Povodom obilježavanja Dana Natura 2000 (21. svibnja), Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode Republike Hrvatske (22. svibnja) te Europskog dana parkova (24. svibnja), Škola za primijenjenu umjetnost i dizajn Zadar će predstaviti radove učenika na temu biološke raznolikosti Parka prirode Vransko jezero.

Radovi su nastali u suradnji s Javnom ustanovom Parka, kao težnja da se prirodno bogatstvo Parka pretoči u inspirativna djela.

Učenici su kroz promatranja i analiziranje došli do originalnih likovnih rješenja, ali i prepoznali svoj zavičaj kao prirodnu vrijednost koju je potrebno očuvati za sljedeće naraštaje.

Ovaj zanimljiv spoj znanosti i umjetnosti rezultirao je izložbom pod nazivom “Magična močvara” čije će otvorenje biti u ponedjeljak, 21. svibnja 2018. godine u 13:00 sati u prostoru Muzeja grada Zadra (Poljana pape Aleksandra III b.b.). Radovi će biti izloženi u periodu od 21. – 27. svibnja 2018. godine.

Vransko jezero je najveće prirodno, boćato i stalno vodeno tijelo u Hrvatskoj. Ujedno je i jedno od posljednjih močvarnih staništa Mediterana, jedno od najvažnijih područja za preletničke, zimujuće i gnijezdeće populacije ptica u Europi, od kojih su brojne rijetke i ugrožene vrste. O značaju jezera svjedoči i činjenica da je 2013. godine uvršteno na Ramsarski popis međunarodno važnih močvarnih staništa. Osim pticama, jezero je dom velikom broju različitih biljnih i životinjskih vrsta.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program