IN MEMORIAM NIVES ŠIMATOVIĆ PREDOVAN Ove subote u Zadru 7. Međunarodni zadarski plesni festival

Objavljeno: 16.5.2018. u 11:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Plesna udruga Gesta najavljuje veliku plesnu manifestaciju, točnije 7. Međunarodni zadarski plesni festival (in memoriam Nives Šimatović-Predovan) koji će se održati u subotu 19.05.2018. u Kazalištu lutaka Zadar s početkom u 19 h.

Zadar je domaćin plesnim ansamblima, umjetničkim školama, udrugama i klubovima koji njeguju različite plesne izričaje.

Festival se organizira u sjećanje na gđu. Nives Šimatović-Predovan iz čijeg ansambla je proizašla Gesta.

Cilj organizacije osim sjećanja na Nives, promicanje je plesne umjetnosti u pozitivnom okruženju našeg grada. Ovakve plesne manifestacije su odličan promotor i našeg grada i županije, ne samo u našoj zemlji nego i izvan nje. Zadar je proteklih godina zbog festivala ucrtan u kalendarima plesnih škola kao nezaobilazan događaj.

Na festivalu će nastupiti 19 ansambala iz Hrvatske i 4 iz susjednih nam Slovenije,Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Preko 260 plesača će nastupiti sa svojim koreografijama koje su zajedno sa svojim mentorima stvarali u protekloj godini. Plesni festivali su odličan teren za međusobno upoznavanje ansambala, moguće suradnje, razmjene iskustava obzirom da se radi o različitim plesnim izričajima kao što su balet, suvremeni ples, jazz dance, contemporary jazz, musical, etno, hip-hop, show dance i dr.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 2.3/5 (3 votes cast)
IN MEMORIAM NIVES ŠIMATOVIĆ PREDOVAN Ove subote u Zadru 7. Međunarodni zadarski plesni festival, 2.3 out of 5 based on 3 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program