BERNARDIĆ: “Šaljemo u proceduru zahtjev za raspuštanjem Sabora”

Objavljeno: 16.5.2018. u 10:00
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Hrvatski sabor raspravlja o Agrokoru i prijedlogu 36 oporbenih zastupnika o izmjeni Odluke o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor te o SDP-ovu prijedlogu o izmjeni Zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Obje točke su stavljene na raspravu zahvaljujući novom saborskom Poslovniku i oporbenim inicijativama, a sve kako bi se na plenarnoj sjednici raspravljalo o aferi “Hotmail” i stanju u Agrokoru.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković izvijestio je ponedjeljak na izvanrednoj konferenciji za novinare u Banskim dvorima da je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić odlučila podnijeti ostavku, koju je on prihvatio.

Sada predstoji potraga za njezinim nasljednikom.

Raspravu je u Saboru otvorio predsjednik SDP-a, Davor Bernardić.

“U ponedjeljak je postalo jasno da je predsjednik Vlade, HDZ-a i HNS-a duboko upleten u aferu Agrokor, točnije, u izvlačenje više od 500 milijuna kuna za savjetničke usluge. Plenković je sve znao, to potvrđuje sadržaj mailova. Poručujem da ovaj put neće proći pokušaj kupovanja vremena, banaliziranja, skretanja s teme. Političku odgovornost predsjednika Vlade ne očekujem, jer je nema, ali se pitam gdje je nestala politička odgovornost svih vas koji ste glasali za Martinu Dalić prilikom glasanja o njenom opozivu… Hrvatska se nalazi u izvanrednom stanju i stoga SDP šalje u proceduru zahtjev iza raspuštanjem Sabora i raspisivanje izbora”, kazao je Bernardić.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
BERNARDIĆ: "Šaljemo u proceduru zahtjev za raspuštanjem Sabora", 1.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program