KRIVOTVORITELJI STVARNOSTI Falsificiranje, podmetanje, upitno bogaćenje, laganje… – ovo su neriješene afere pionira zadarske uličarske politike…

Objavljeno: 23.4.2018. u 08:41
Autor: , e-mail: online@znet.hr

Pioniri zadarske uličarske politike nagađanja, vrijeđanja, drukanja, podmetanja, diverzija i širokog neznanja neočekivano su se pojavili na lokalnoj sceni prije koju godinu i sasvim očekivano popušili. Izginuli sami od sebe, ne ispucavši ni metak. Naprosto se ugasili.

Skromno društvo službeno predvođeno najstarijim na svijetu članom jedne Akcije mladih, Markom Pupićem Bakračem i MOST-ovcem Mladenom Maltom, a istinski nadahnuto idejama bivšeg krim inspektora u SDP-u, Antuna Novoselovića Baje, samo je sebi ispililo granu na kojoj sjede. Najmanje zbog svinjskog menija koje su najavili Turcima u Gaženici.

Utopijski program podređivanja većine manjini, ignoriranje želje birača, spašava se posljednjih tjedana svim sredstvima koja tek dodatno produbljuju besmisao u koje su upali. “Masovni prosvjedi” manifestirani u šestorici na dvostanom “bdijenju”, pokušaji traženja nemogućih referenduma, promašeni naručeni tekstovi… nisu ništa drugo doli potezi očajnika.

Politiku besmisla, čak ne niti populističku politiku, kakvu je ovo društvo od početka vodilo – prigovaranje radi prigovaranja, remećenje radi cirkusa, galama radi naslovnica… stiglo je jedino što je moglo stići – fijasko.

Već od početka, krenulo je naopako. Za vođe tzv. gerilske skupine odabrani su sin liječnika i veterinarski inspektor, te foteljaš u Udruženju obrtnika, obojica pod istragama. Prvi zbog krađe konja i sumnjivog bogaćenja, drugi zbog prodaje krivotvorene robe. Takvu revoluciju svijet nije vidio.

Pupić i Malta ostat će zabilježeni u povijesti zadarske politike kao društvena greška. Čak ne niti fenomen. Nisu utjecali ni na što i ni na koga, osim što su već iskrivljeno poimanje političke kulture dodatno srozali. U konačnici su im to objasnili i oni koji su po nekom načelnom stanju stvari trebali raditi s njima, a ne “protiv” njih – Maštruko, primjerice.

Dulje od utjecaja na zadarsko društvo i projekte, dakle, pamtit će se (i rješavati) afere koje ostaju za njima:

Pupić Bakrač:

- nikad razjašnjeno porijeklo ogromnog obiteljskog bogatstva (LINK1, LINK2, LINK3)

- javno vrijeđanje ministara u Vladi RH (LINK)

- izbivanje s radnog mjesta (LINK)

- javno laganje (LINK)

- brojne tužbe za klevetu…

Malta:

- sankcije za nedozvoljenu prodaju artikala s logotipom Košarkaškog kluba Zadar (LINK);

- moguće sankcije i za prodaju robe s grbom Grada Zadra;

- nikad objašnjeni troškovi u Udruženju obrtnika:

pola milijuna na “intelektualne usluge”;

stotinu tisuća kuna na “reprezentaciju”;

deseci tisuća kuna na “službena putovanja”…

I tako dalje, i tako dalje…

Iz svega gore navedenog zaista proizlazi jedna tragedija, nije sarkazam. Sadržana je u činjenici da građani Zadra ni nakon 28 godina “demokracije” još uvijek nemaju oporbu kakve se ne bi sramili. Može li gore?

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.3/5 (7 votes cast)
KRIVOTVORITELJI STVARNOSTI Falsificiranje, podmetanje, upitno bogaćenje, laganje... - ovo su neriješene afere pionira zadarske uličarske politike..., 3.3 out of 5 based on 7 ratings

3 komentara za “KRIVOTVORITELJI STVARNOSTI Falsificiranje, podmetanje, upitno bogaćenje, laganje… – ovo su neriješene afere pionira zadarske uličarske politike…”

 1. U Zadru od ubojstva dilera Senka Peraka nitko nije “” kažnjen”"

  Pametnom dosta

  A dilera ubojica kamatara pun Zadar kao nijedan grad

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (4 votes cast)
 2. Pa takva nam je cijela drzava a ne samo Zadar

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Jednim dijelom, ali zar nije prozirno da padne premijer Sanader a ne padaju zadarski kamatari banditi ubojice dileri????

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program