NA POMOLU SKANDAL U UDRUŽENJU OBRTNIKA Na plaće troje zaposlenih odlazi pola milijuna kuna, a na “financijske rashode” tek nešto manje – novinarima zabranjena potpitanja!

Objavljeno: 13.3.2018. u 12:40
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Prije točno trinaest dana, Z NET portal uputio je Udruženju obrtnika Zadar molbu za specifikacijom tamošnjih rashoda koji na godišnjoj razini iznose nešto manje od milijun i pol kuna. Do danas nismo dobili nikakav odgovor.

Upućeni smo tek na “šeficu”, Jasminku Smokrović, ali ona je “baš na sastanku koji će trajati satima”.

Što se točno događa na prvom katu na adresi Špire Brusine 11, nitko ne zna.

Gro prihoda Udruženja, a koji na godišnjoj razini u stopu prate rashode, čini komorski doprinos u paušalnom iznosu nešto manjem od milijun kuna.

O tome kako se troši taj novac, kojemu valja još pridodati prihode od imovine (oko 100 tisuća kuna), donacija (u pravilu desetak tisuća kuna), te “ostale prihode” prošle godine realizirane u iznosu od 242.704,44, podataka je malo i ništa.

Ovo je sve do čega javnost – i obrtnici – mogu doći:

Uzmemo li u obzir da je u Udruženju obrtnika svega troje zaposlenih – tajnica Udruženja, suradnica za strukovni rad i informiranje, te računovotkinja, nije najjasniji iznos od gotovo pola milijuna kuna koji se iz godine u godinu upisuje pod “rashode za zaposlene”.

No, to nažalost nije jedina enigma s ove adrese.

I visina mjesečne naknade predsjednika Udruženja i trgovca suvenirima Mladena Malte također je tajna.

Što se tek krije pod jednako izdašnim stavkama “materijalni rashodi” i “financijski rashodi” – također nije moguće saznati tek tako.

Premda se broj obrta u Zadru iz godine u godinu smanjuje (slika gore), kao u nekom paralelnom svemiru, Udruženje (točnije, tamošnje vodstvo i troje zaposlenih) živi pravo obrtničko proljeće.

Štoviše, iako paušali koje primaju ne prate smanjenje broja obrta, njima novca skoro da nedostaje.

Godine 2015., primjerice, sa 1,3 milijuna prihoda jedva da su izvukli živu glavu. Nekako, uspjeli su godinu završiti u plusu, sa oko čak 8 tisuća kuna.

Zadarsko Udruženje obrtnika, čija je primarna i glavna funkcija “promicanje obrta i obrtništva”, kako doznajemo, jednako transparentno kao s medijima, funkcionira i sa samim obrtnicima koji nas upućuju i na izvjestan poslovni prostor Udruženja, stan točnije, u ulici Borelli, a za koji tvrde da postoji sumnja da je “u nekom privatnom aranžmanu vodstva Udruženja ustupljen kao vid protuusluge trećoj, privatnoj osobi”!?

Dakako da ni na to pitanje iz UO nismo dobili nikakav odgovor. Za sada.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.6/5 (17 votes cast)
NA POMOLU SKANDAL U UDRUŽENJU OBRTNIKA Na plaće troje zaposlenih odlazi pola milijuna kuna, a na "financijske rashode" tek nešto manje - novinarima zabranjena potpitanja!, 3.6 out of 5 based on 17 ratings

3 komentara za “NA POMOLU SKANDAL U UDRUŽENJU OBRTNIKA Na plaće troje zaposlenih odlazi pola milijuna kuna, a na “financijske rashode” tek nešto manje – novinarima zabranjena potpitanja!”

 1. Je li to onaj Malta,koji je digao prašinu oko Ledane,na koju su oko bacili seljoberi?Ako se ne varam,Maltin otac je bio direktor Nasada u ranija vrimena.Kako je izgledao Perivoj kraljice Jelene Medijevke u ta vrimena,a kako danas izgleda,mislim da je suvišno govoriti.Volija bi viditi,što je to dotični gospodin napravija za promidžbu “voljenog” grada,osim svog osobnog boljitka,….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.4/5 (5 votes cast)
 2. “Madijevke”
  Usput,dovoljno je pogledati na što nam sliči Perivoj Vladimira Nazora.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (4 votes cast)
 3. Sitni šverceri kineske robe nam pametuju u gradu .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.7/5 (6 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program