Vučić u Vrginmostu: Sve što tražimo za vas Srbe ovdje, spremni smo iste sekunde omogućiti Hrvatima u Srbiji

Objavljeno: 13.2.2018. u 12:36
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić drugi dan posjeta Hrvatskoj počeo je posjetu općini Gvozd i u Vrginmostu, gdje je posjetio tamošnje Srbe. Poslijepodne se vraća u Zagreb na skupštinu Srpskog narodnog vijeća u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Pridružit će mu se ondje i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Aleksandar Vučić u selu Podgorju, 3 km udaljenom od Vrginmosta, u općini Gvozd posjetio je srpsku povratničku obitelj. Potom je otišao u Vrginmost gdje je u Osnovnoj školi razgovarao s učenicima, s profesorima i donirao je informatičku opremu. U tamošnjoj kinodvorani Vučić se susreo s nekoliko stotina pripadnika srpske zajednice koji su mu izložili svoje probleme.

Svim okupljenima Aleksandar Vučić je poručio “Sve što tražimo za vas Srbe ovdje – spremni smo iste sekunde omogućiti Hrvatima u Srbiji”. Spremni smo financirati rad srpskih radiostanica u Hrvatskoj da Srbi mogu slušati svoje vijesti, na svojem jeziku, uz svoju muziku, samo tražimo od Hrvatske dozvolu za rad”, kazao je. Obraćajući se okupljenima Vučić je izrazio spremnost Srbije da sa “osam milijuna” financijski pomogne oko otkupa državnih stanova za 300-njak Srba Hrvatskoj, ali ne onima koji bi stanove preprodali, nego onima koji žele ostati živjeti u Hrvatskoj.

Prema popisu stanovništva iz 2011., u općini Gvozd u 19 naselja živi 2970 stanovnika, od kojih Srbi čine 66,53 posto, stoji na službenim stranicama. Gotovo trećina stanovništva starija je od 65 godina. Tamošnje stanovništvo, i hrvatsko i srpsko suočava se s istim problemima – ponajprije je riječ o siromaštvu, nedostatku posla, problemima s infrastrukturom. Svi oni ovdje žive bez tenzija – u suživotu. Hrvatski branitelji revoltirani Vučićevim dolaskom i njegovom retorikom iz 90-ih godina namjeravali su organizirati prosvjed, međutim do njega nije došlo. Planirali su se na samom ulazu u Vrginmost okupiti kod središnjeg Velikog križa i zapaliti svijeće u počast svim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu.

Jučer je Aleksandar Vučić imao bogat raspored. Nakon sastanka s predsjednicom, razgovarao je na radnom ručku i s premijerom Andrejom Plenkovićem, a zatim i s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem. Sastao se i s mitropolitom Porfirijem i kardinalom Josipom Bozanićem te sudjelovao na gospodarskom forumu.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (3 votes cast)
Vučić u Vrginmostu: Sve što tražimo za vas Srbe ovdje, spremni smo iste sekunde omogućiti Hrvatima u Srbiji, 1.0 out of 5 based on 3 ratings

1 komentar za “Vučić u Vrginmostu: Sve što tražimo za vas Srbe ovdje, spremni smo iste sekunde omogućiti Hrvatima u Srbiji”

 1. Četnici masovne ubojice

  O jadna Hrvatska
  Koga si za predsjednika izabrao narode glupi
  Ovo je izdaja

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program