Vučić u Vrginmostu: Očekujete moju poniznost, ali je nećete vidjeti

Objavljeno: 13.2.2018. u 16:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić obišao je danas općinu Gvozd i Vrginmost, gdje je posjetio tamošnje Srbe. Aleksandar Vučić u selu Podgorju, 3 km udaljenom od Vrginmosta – posjetio je srpsku povratničku obitelj. Potom je otišao u Vrginmost gdje je u Osnovnoj školi razgovarao s učenicima, s profesorima i školi donirao deset laptopa. U tamošnjoj kinodvorani Vučić se susreo s nekoliko stotina pripadnika srpske zajednice koji su mu izložili svoje probleme.

Nakon posjeta, Vučić je održao konferenciju za novinare. Komentirao je prvi dan posjeta Hrvatskoj. “S predsjednicom sam imao dobre razgovore, uputio sam joj poziv za posjet Srbiji. Da vidi kako žive Hrvati, ali i da dalje vidimo kako ovdje možemo još pomoći”, kazao je. Dodao je kako mu je više žao što zbog ovog posjeta više napadaju nju predsjednicu nego njega. “Vidim da se politička histerija zbog mog posjeta ne smiruje. Mi državni dužnosnici pokazat ćemo ozbiljno i odgovorno lice i svatko tko to ne bude poštivao bit će sankcioniran”, poručio je Vučić. Dodao je kako je ovaj posjet polučio rezultate i bolje od očekivanih.

Osvrnuo se i na vlastite izjave u Glini 1995. “Očekujete moju poniznost, ali je nećete vidjeti. Bio sam pristojan i na uvrede nisam odgovorio teškim rječima. Mi imamo različite poglede na povijest, ali to ne znači da ne trebamo živjeti zajedno”, kazao je. Više puta je ponovio kako je “viđenje devedesetih godina kod Hrvata i Srba dijametralno različito, ali da to nije razlog da se ne priča o budućnosti”. Odgovarajući na pitanja novinara, između ostalog i ono: ‘Misli li danas da Glina nije hrvatska?’ Vučić je kazao kako je ta i takva pitanja od novinara čuo bezbroj puta. “Ovakvu hajku i harangu nijedan hrvatski predsjednik i premijer neće doživjeti kad dođu u Srbiju”, rekao je a u jednom trenutku je kazao i kako “bahati četnik nije kleveta i uvreda, jer nitko od Vučića nije bio četnik”. “Teža je jedna rečenica, nego kad neko nekome kuću spaljuje”, rekao je Vučić optužujući novinare da su izmislili da je u Glini spominjao Veliku Srbiju.

Svim okupljenima u kinodvorani Aleksandar Vučić je poručio “Sve što tražimo za vas Srbe ovdje – spremni smo iste sekunde omogućiti Hrvatima u Srbiji”. Vučić je izrazio spremnost Srbije da sa “osam milijuna” financijski pomogne oko otkupa državnih stanova za 300-njak Srba Hrvatskoj, “ali ne onima koji bi stanove preprodali, nego onima koji žele ostati živjeti u Hrvatskoj”.

Prema popisu stanovništva iz 2011., u općini Gvozd u 19 naselja živi 2970 stanovnika, od kojih Srbi čine 66,53 posto, stoji na službenim stranicama. Gotovo trećina stanovništva starija je od 65 godina. Tamošnje stanovništvo, i hrvatsko i srpsko suočava se s istim problemima – ponajprije je riječ o siromaštvu, nedostatku posla, problemima s infrastrukturom. Svi oni ovdje žive bez tenzija – u suživotu. Hrvatski branitelji revoltirani Vučićevim dolaskom i njegovom retorikom iz 90-ih godina namjeravali su organizirati prosvjed, međutim do njega nije došlo. Planirali su se na samom ulazu u Vrginmost okupiti kod središnjeg Velikog križa i zapaliti svijeće u počast svim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu.

Srbijanski predsjednik poslijepodne se vraća u Zagreb na skupštinu Srpskog narodnog vijeća u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Pridružit će mu se ondje i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Vučić u Vrginmostu: Očekujete moju poniznost, ali je nećete vidjeti, 1.0 out of 5 based on 1 rating

9 komentara za “Vučić u Vrginmostu: Očekujete moju poniznost, ali je nećete vidjeti”

 1. Četnici masovne ubojice

  Bivši srpski predsjednik Tadić kaže da se treba izviniti za govor mržnje u Glini 1995, ali Vučić je definitivno nacist
  Dabogda se ruka osušila onom tko za hdz i kolindu glasa
  Ovo je izdaja

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Zanima me što bi bilo da je kojim slučajem SDP na vlasti netko iz tog jata predsjednik i da se je dogodilo ovo što se je dogodilo?
  Koliko bi autobusa zadarski “udrugaši- šatoraši” organizirali za Zagreb?

  A danas muk. Di ste Đakići, Glogoški, di je Arbanas, T.Zelić, Vidaić, Udruga žena DR, di su dežurni biskupi?

  Glasni ste kad su u pitanju vaša prava i to materijalna.

  Ako sad šutite zašutite zauvjek.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Najgore je što srbijanci traže i nonstop spominju BUDUĆNOST a što oni hoće reći sa tim??

  Hoće reći da Hrvati MORAJU ZABORAVITI 1991-1995 i 23500 mrtvih Hrvata i srušen Vukovar i ostali gradovi i sva sela. Sve crkve katoličke
  Eto to je njihov ključ za budućnost

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 4. Mt 5,43-48!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 5. ….i onda “ekipo” velikih vjernika jeste li nakon tri dana “skužili” ŠTO je to Mt,5,43-48 ?????

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 6. Gospođo, previše si umišljate! Eto, možda vam i ovaj komentar, pa ma kakav bio, ugodi egu!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 7. Gospođo, ne stavljajte zagonetke kao komentare. To bi isto moglo ići pod neke biblijske opomene, npr. protiv oholosti. Zašto? Zato jer si umišljate da će netko analizirati i proučavati Vaše komentare. Dakle, želite li podsjetiti “vrle” katolike o čemu se radi, direktno im recite, “u bebu”, kako se to negdje kaže.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 8. Blago Vama,moja “siva eminencijo”,ako Vam je Evanđelje po Mateju “zagonetka”!!! Srdačan pozdrav!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 9. Niste shvatili poruku, gospođo!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program