Connect with us

Arijana Baraba

SLUČAJ PUPIĆ-BAKRAČ Odakle milijuni umirovljenoj radnici, kućanici i birokratu?

Objavljeno

-

ZnatevećTko želi na uvid dokumentaciju za Gaženicu. Promptno, sad, i ako je moguće odmah. Jer ako nije odmah, onda, kaže ZnateTko: “Neka nam Bog pomogne”.

Mora bit točno. To kolika nam pomoć “s vrha” treba najbolje mora znati suprug gospođe koja se naglo obogatila po odlasku na Biro.

U zadarskom sam novinarstvu već toliko dugo da to bolje da preskočim, ali se ne sjećam nekog direktora, predsjednika nečega, ravnatelja ili sekretara koji bi otišao sa svoje funkcije na Biro pa krenuo kupovati zgrade i dizati palace?

Ako se tko sjeća takvoga, neka me slobodno ispravi.

Sem direktorice u familiji Pupić Bakrač.

Ona je s aerodroma otišla 2013. Stanje skoro pa nula. Na današnji dan broje tisuću kvadrata apartmana, zgrada ovamo (LINK), zgrada onamo (LINK), pa tu i tamo pokoja vila (LINK), pa bazenčić (LINK), pa stančić jedan u Zagrebu (LINK), pa drugi (LINK), pa selo priča i o trećemu…

I umjesto da šuti, da ih nitko živ ni mrtav ne čuje jerbo slušaju valjda i Uskok i Dorh, muški (?) član familije razgalamio se ko budala.

Koliko vas treba stambeni kredit, a koliko vas se usudi podići ga ili uopće za to ima uvjete?

Znate li kolika mjesečna primanja treba predočiti banci pa da kao Pupićevi podignete 1.800.000 kuna, sa mjesečnom ratom od cca 33.000 (LINK)?

Oko 100.000 kn najmanje, odokativno.

Znate li zašto netko odluči potpisati da će toliki kredit vratiti u sumanutih 5 godina?

Jer taj tko uzima kredit vjerojatno ga niti ne treba, pa će u tom broju godina platiti sitno ili ništa kamata, vjerojatno će ga iznenada i prijevremeno i vratiti, štoviše. Pratit ćemo.

Dakle – mani se Gaženice, Marko, Kalelarge, tuđih portuna, džepova, obitelji i sličnoga, i pljuni konačno:

Odakle milijuni jednoj umirovljenoj radnici, jednoj kućanici i tebi, birokratu?

Sram te bilo.

Tvoja imovinska kartica čiji dobar dio i dalje ni ne slutimo, sigurna sam, jedina treba i može biti predmet nečije istrage.

Marka Pupića Bakrača zanima Gaženica? Da je zbrojiti sve kvadrate koje je kupio od 2010. naovamo, moguće da bi Gaženica bila premala da u nju svi stanu.

On koji ne smije komentirati obiteljsko bogatstvo jer ga ne može ničim opravdati;

koji dolazi iz birokratske obitelji koja se obogatila na plećima poreznih obveznika, u prijevodu: svojih sugrađana, susjeda, rodbine…;

koji i dan danas živi od poreznih obveznika i svakodnevno pljuca po tome u radno vrijeme radeći svega čega se sjeti, osim posla inspektora za ribu;

čija djeca završavaju medicinu u Bosni i dan nakon diplome zapošljavaju se u Bolnici u Zadru;

čija žena uzima 200.000 kuna poreznih obveznika koji je resorni ministar izričito naredio da se ne uzima zbog krize u državi i onda umjesto da odgovara za krađu i neposluh tuži poslodavca, sve nas zajedno, da joj isplatimo još malo!?

On, takav, pronalazi obraza nekoga pitati da mu bilo što objasni?

Ovo je za privođenje, hapšenje, ili barem za povraćanje.

 

 
Nastavi čitati
17 komentara

17 Comments

  1. Vicenca Fabro

    28. veljače 2018. at 15:45

    odakle lažljivici, lošoj novinarki opsjednutost jedom obitelji koja bi svim pametnim i poštenim ljudima mogla služti za primjer.OVAKO JE I SINOVČIĆ BLATIO POŠTENE LJUDE PA SE ZNA KAKO JE PROŠAO.ON JE BIO ZA ZNA SE, KAO I OVA POLUPISMENA KOKOŠ.

     
  2. tomet

    28. veljače 2018. at 16:19

    E pa, ako ni nakon ovoga nekima nije jasno da se ovoliko bogatstvo teško i nikako ne može steći poštenim radom, to onda više govori o njima, njima je i dalje bitnije slušati i čitati “moralne” prodike prozvanog “moralista” od saznanja kako je do tog bogatstva došao i ono najbitnije, koliko je ova “poštena” obitelj platila ovoj državi poreza, a ako slučajno nisu, kad će na posao razni uskoci i dorhoci?

     
  3. Kvartovi

    28. veljače 2018. at 16:29

    Možda kamatari možda droga možda dušu prodao vragu to jest stranki I onda je to naš novac od naroda

     
  4. @Arijanica

    28. veljače 2018. at 18:06

    “Sem…” za boga miloga???

     
  5. GTJ

    28. veljače 2018. at 19:43

    @@Arijanica
    Ako netko u Saboru može pitati di su PARE(turcizam)-može i Arijana reći SEM!(Ja sam osobno to shvatila kao neku vrstu autoričine”pjesničke slobode”,a ne provokaciju za nečije uši!!)A da mi je pun “kufer” dobara i “para” dotičnog gospodina -i to je točno!

     
  6. @Arijanica

    28. veljače 2018. at 20:45

    @GTJ je izgleda odvjetnica Arijanice? Dosadni ste gospođo! Nemate unučad?

     
  7. GTJ

    1. ožujka 2018. at 14:59

    @Arijanica
    Imam unučad,naravno,njih šestero lijepih,pametnih i zdravih,Bogu hvala! Samo ne znam kakve veze imaju moji unuci sa tuđicama i posuđenicama u našem hrvatskom jeziku??!!
    Želim vam lijep i ugodan dan!

     
  8. Franz Kafka

    1. ožujka 2018. at 18:04

    @GTJ
    Sada ću ja odglumiti odvjetnika komentatora u svezi unučića.
    Poručio vam je da se ostavite komentiranja.
    Žao mi je…

     
  9. Kacijola

    1. ožujka 2018. at 20:57

    Familija.. ????
    Majketi Irudove…

    Vrza!

     
  10. Glasna

    5. ožujka 2018. at 10:00

    aha…opet me brise….sad me blokiraj, opet……to nece promjeniti cinjenicu kako je tvoja opsjednutost ovom obitelji, posebno njenim muskim clanom, kojeg nazivas budalom, patoloska…….ili dobro placen posao…..vrag ce ga znati…u svakom slucaju, postaje zabrinjavajuce…….

     
  11. Kacijola

    5. ožujka 2018. at 15:14

    OCD.

    Visok!

     
  12. Ja27

    6. ožujka 2018. at 16:33

    Tog Pupića, treba zakonom zabraniti, nadam se i zatvoriti

     
  13. Juka

    13. ožujka 2018. at 14:21

    A taj Pupić, a kad mu se kaže na koji način zapošljava njegov bivši prijatelj i bivši predsjednik suda samo šuti, a taj zapošljava tako da kaže mala daj mi pa ču te zaposliti. Ma mrš u pm Pupiću govno.

     
  14. Juka

    13. ožujka 2018. at 14:31

    Nije moj stil psovanje, samo vraćam MPB, mislili smo da je pošten čovjek.

     
  15. Nja-Prc-Prc

    20. ožujka 2018. at 21:00

    Pa stvarno više si dosadna. Podnesi kaznenu prijavu protiv dotičnog za protupravnu imovinsku korist pa će državno odvjetništvo po službenoj dužnosti morati provesti istragu. Možeš podnjeti i anonimnu prijavu.

     
  16. hm

    21. ožujka 2018. at 22:56

    Da bilo je nepravilnosti, svugdje i kod izbora tih liječnika, ali neće se nitko dira u njega, jer zna tajne o svima, i sve ucijenjuje, on je luđak

     
  17. Kacijola

    22. ožujka 2018. at 10:55

    Koji kua se više piše i raspisuje o ovoj temi?
    Lipo zovite Chuck Norrisa i lik će riješt sve u roku kex.

    Sve!

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Arijana Baraba

ONLINE (Na)opaki svijet Antuna Novoselovića Baje

Objavljeno

-

Životni put našeg prijatelja Antuna Novoselovića Baje, privremenog podstanara u Zrinsko frankopanskoj 20, nadnaravna je priča s elementima misterije i znanstvene fantastike koja će gledatelja u neizvjesnosti držati prikovana za stolac sve do samoga kraja.

Kod njega ništa nije onako kako se čini, sve je drukčije od onoga u što bi se čovjek zakleo, ono što jest, ustvari nije, i na kraju je sve isto, osim stalnih obrata u svemu i ničemu.

Mnoge smo situacije i ljude do sada uspoređivali sa kultnim američkim serijalom „Zona sumraka“, ali nikad ovoliko osnovano.

Redom…

Koliko god se to danas činilo nevjerojatnim, Baja je nekad bio šef zadarske Krim policije.

Kao i sada, u medije je češće dospijevao zbog skandala, no zbog rezultata posla.

Slučajno ili ne, usred mnogih skandala o kojima se iscrpno pisalo, Baja je…

Dobio otkaz?

Nečastan otpust iz Policije?

Ne.

Orden, pa umirovljenje.

U naponu snage, u ranim četrdesetima, tek što je u rujnu 2009. dobio nagradu MUP-a zbog “iznimno visoke profesionalnosti i predanosti poslu”, u ljeto 2010. naš je Baja – prijevremeno umirovljen.

Tako “predan” policajac, netko bi pomislio, iscrpljen je od “posvećenosti” poslu pa će ostatak će života uživati u miru i tenisu, recimo?

Ne. Ovaj “profesionalni” policajac odlazi istog časa u – SDP.

Otamo grmi protiv nepotizma i raznoraznih društvenih nepravdi, tvrdi da se bez stranačke iskaznice HDZ-a ne može ništa…

Ali samo dotle dok u javnost nije procurila informacija da upravo on, točnije njegova obiteljska tvrtka, bogato posluje s državnim – HEP-om!?

Novoselović se povlači sa javne scene, nema više ništa reći ni o nepotizmu, ni o pogodovanju, još manje o javnim tvrtkama, zapošljavanju i natječajima. Nestaje sa lokalne i nacionalne političke scene i iz Gradskog vijeća, s Trga 5 bunara… Nema ga nigdje.

Ako ga tko traži, sad je u Zrinsko frankopanskoj 20. Izbacio je kamere pred ured obiteljske “Lav zaštite” i, piše na stranicama iste, bavi se zaštitom ljudi i imovine, odnosno detektivskim poslovima.

Točno kako i priliči nagrađenom, pa prijevremeno umirovljenom policajcu.

Opet – ne.

Policajac Baja niti koga štiti niti osigurava, koliko je poznato niti ne uhodi i ne provjerava.

On – čisti!?

Sa pola gradskog SDP-a, da ne zaboravimo, i očitava brojila potrošnje električne energije stanovnicima Zadra, a s metlom je došao i do Ploča, Bjelovara, Koprivnice… Do danas moguće da je pokrio i Sloveniju, nismo provjeravali neko vrijeme.

Ured od cca 20 kvadrata, zaposlenih malo i ništa, poslovno iskustvo nula, klijentela uglavnom policija i DORH… Kao da ništa nije.

Policajac Baja se reklamira kao detektiv, a u praksi čisti, na natječaje izlazi sa jednom, pobjeđuje sa desetom brojkom, direktor firme mu je sin, ali za sve se zove tatu…

Ništa ne smeta.

Inspektor prerušen u spremačicu, službeno je, ne zna proste radnje dijeljenja i množenja, ali sasvim dobro uspijeva.

Dapače. Dok se domaće gospodarstvo uslijed pandemije strmoglavo srozava, Bajina Lav zaštita doživljava poslovno proljeće.

Kako smo uvodno rekli, Baja je oživotvorena Zona sumraka.

Jedva čekamo novu epizodu.

 

 
Nastavi čitati

Arijana Baraba

Župan nije jedini. Svi se trebaju bojati Marka Pupića Bakrača, odavno!

Objavljeno

-

Najveća laž koju je Sotona prosuo jest ta da – ne postoji. Baš kao što je najveća laž koju je izrekao Marko Pupić Bakrač ona da se “njega nitko ne treba bojati”.

Kako pogrešno. Markom Pupićem Bakračem trebali smo biti užasnuti svi, odavna.

Tu je, međutim, jedna moguće još i gora njegova izjava:

“Shvaćaš li da mi je zbog tvog idiotizma izmaltretirana cijela obitelj?” – kazao je obraćajući se putem medija županu Longinu, istom onomu kojemu je par dana prije i ozbiljno zaprijetio.

Njemu je izmaltretirana cijela obitelj!?

Istom onome koji od ženinog otkaza naovamo ništa drugo ne radi ni na radnom mjestu ni kod kuće ni u krevetu, osim što maltretira i smišlja kako izmaltretirati svakog za koga mu se pričini da je korisno.

Njegova je obitelj izmaltretirana!?

Tko točno? Punica, radnica iz Maraske koja je nakon umirovljenja (prema njegovom iskazu) “u dva dana” digla zgradu sa osam apartmana na Pagu? Ili žena? Smijenjena direktorica javne tvrtke sa milijunima eura vrijednim nekretninama? Sin i nevjesta zaposleni u Bolnici dan nakon što su izašli s fakulteta? Svaki u svojoj vili s bazenom ispred, iznad i oko svakog apartmana… Sve ih vidimo kako shrvani i izmaltretirani plaču nad svojom sudbinom uz tropske koktele i roštilj okupljeni na krovnom bazenu najnovije, treće obiteljske vile u Josipa Kosora.

Kakve li nesretne sudbine. Da namakneš milijune eura, nabiješ ih svima na nos, ponosno, kao da si ih nakon 45 godina muke i znoja donio iz Njemačke, pa u istoj ulici nanižeš čak tri vile jer tebi nitko ništa ne može. Zar to nije svima jasno?

I, taman kad si mislio da je gotovo, da si prošao “lišo”, da te nitko ništa neće pitati – ni kako ni odakle, ono puna kuća policije. Ispada da ne smiješ ni prijetiti!? Kakve li nesreće.

Marko Pupić Bakrač već osam godina ne radi ništa drugo osim što maltretira, zlostavlja i nasrće na sve moguće načine na random odabrane adrese, sve sa samo jednom premisom, prvom i zadnjom koju je zapamtio iz djetinjstva – “reci joj dok ti ne kaže”.

Galami, provocira nerede i sukobe, vrijeđa, kleveće, podmeće i rovari sa sve redom sličnima sebi kao neka neuka i podla baba kakvu svijet nije vidio. Pod platformom, dakako, “drž’te lopova”.

Hoće li ga netko pitati konačno – gdje su lopovi bili prije 2013., kad je “izmaltretirana obitelj Pupić Bakrač” nogom u dupe izbačena sa Zračne luke Zadar?

Do tada je sve bilo ok?

Kakva glupost.

Jednaka onoj da je “kineski ražanj” nakon policijske posjete sve sem ražnja na kojem Kinezi okreću pse (a pas sa slike je zadarski župan).

Sad je “kineski ražanj” – “sintagma“, “vic”, “stari narodni izraz”… Ni prijetiti ne zna kako treba. Što je donekle i u skladu sa svim ostalim aspektima njegova života. Na terorističkim (nikako ne političkim!) tiskovnima se predstavlja kao inspektor RH, na radnom mjestu ga nema, kod kuće je rogonja… Pa jasno da na kraju nije niti onaj tko bi prijetio?

Istovremeno, MPB je jedini sudionik političkog života u Zadru otkad pamtim, a koji je u kratkom periodu više puta “imao posla” s oružjem. Te mu je bačena bomba, te prodaje oružje, te mu je u kući pronađen cijeli arsenal…

Učinak sudjelovanja MPB u društvenopolitičkom životu Zadra ravan je savezničkom bombardiranju grada. Trebat će desetljeća da nakon ove predstave ovdje izraste opozicija vrijedna slušanja, rasprave i komentiranja.

U pravu je Longin kada kaže da čak niti nije pitanje vlastitog straha kad prijavljuje prijetnju Marka Pupića Bakrača na čijem je Facebooku i dan danas “obećanje” da će biti nabijen na kolac.

Marko Pupić Bakrač je možda bio nebitan, pa je možda poželio postati bitan, možda je u nekim trenucima to i mogao biti, ali danas je krajnje opasan, suočen sa drugom starom narodnom – “dabogda imao, pa nemao”.

U jednom je trenutku imao sve – gradilišta, stanove, punu kesu i medijski mir.

Danas je obrnuto. Žena je bez posla, njemu se ozbiljno trese stolica u Ministarstvu poljoprivrede, pod povećalom je čak i opravdanost bolovanja na kojemu je skoro tri mjeseca, na zadnjim je izborima potvrdio biračko tijelo u težini 128 glasova. Umjesto pilota s aerodroma, horde turista i građevinskih radnika, kućama mu sad šetaju DORH, porezni inspektori i policija.

Sad je pravi trenutak za ispeći kokice, zavaliti se i gledati. Tko mu je sljedeći kriv i tko će platiti?

Jedini je problem što se komedija s elementima krimića naglo pretvara u ratni film.

Neugodna poruka svih predstava u režiji Marka Pupića Bakrača jest – “mene ne dirajte jer ćete požaliti” i vrlo brzo će to biti jasno svima.

On stoji na prvoj crti obrane krajnje sumnjivo stečenog obiteljskog bogatstva i ni metar dalje. Do sada mu je sve pošlo za rukom, pa misli da će i prijetnje.

Na potezu je Ivica Škara i ODO Zadar.

Može li Marko Pupić Bakrač što nitko ne može?

 

 
Nastavi čitati

Arijana Baraba

MADE IN KLOKOČEVCI Je li Glasovac zadarska Slavonka, slavonska Zadranka ili – zagrebačka karijeristica?

Objavljeno

-

Netko je strašno zamjerio jer je u zadnjoj kolumni o rasulu u SDP-u Zadar kao krivo napisano da je Sabina Glasovac “sa sjevera Hrvatske”.

Jer da Slavonija nije na sjeveru nego na istoku. Toliko smo veliki. Da nam je malo i četiri strane svijeta.

Uz duboke isprike, dopuštamo da je Glasovac i sa samog zenita iznad Slavonije, Dalmacije i Zagreba, pa da je to predisponira za političko čudo koje je danas kandidat za gradonačelnicu Zadra, sutra za saborskog zastupnika iz Slavonije, dogodine za međimursku županicu (?)…

Najpreciznije moguće, aktualni glas Slavonaca u Saboru i članica Predsjedništva socijaldemokrata u Zadru nije ni sa sjevera ni sa juga nego – iz Klokočevca.

Selo je to površine 33,58 km², sa oko 160 kuća. Je li presudno jesu li Klokočevci na jugozapadu, sjeveroistoku, sjeveru ili nadiru Republike Hrvatske… čini se da i nije.

Bitnije pitanje jest kako je žena iz Klokočevca uspjela postati članicom Predsjeništva SDP-a Zadar 2020. godine?

Tri dana nakon što je dospjela u Sabor zahvaljujući glasovima “rodne” Slavonije.

I kako je došla u poziciju da žica glasove “svojih” Slavonaca tri godine nakon što se nudila za gradonačelnicu – Zadranima?

Istina, nije da ne odgovara smjeru kojim zadarski SDP tone već godinama.

Članica Predsjedništva iz Slavonije ustvari se sjajno uklapa u vodstvo koje čine fetivi Zadrani Radeta, Mrčela i Gaši.

Radi se o tome da se još od mandata Antuna Novoselovića Baje Slavonci dobro zabavljaju sa zadarskom političkom scenom, sa SDP-om Zadar i sa samim biračima.

Baja je izgradio milijunski biznis na plećima poreznih obveznika, a Glasovac saborsku plaću i mirovinu.

Krajnje je pogrešno nazivati je i zadarskom Slavonkom i slavonskom Zadrankom. Nakon svega viđenog, sa sigurnošću se može reći tek to da je njena prava adresa – Zagreb, a jedina domovina – matična banka.

Zadar se i bez navedenih od neovisnosti zaista nagledao kojekakvih igrokaza na sceni koju zovemo političkom, ali ova se čini posebno iskarikirana.

Ovo nisu političke igre u SDP-u. Prije igre gladi.

 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu