4. EPIZODA GASTRONOMSKE SERIJE DHRUV BAKER: Iz Hrvatske s ljubavlju vodi nas u Zadar, Nin i Vinjerac

Objavljeno: 13.2.2018. u 15:50
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Zadar, grad koji se mora posjetiti, sljedeća je stanica na gastronomskom putovanju britanskoga MasterChef-a Dhruv Bakera.

Crkva Sv. Donata, glavna ulica Kalelarga, lokalna tržnica, nezaobilazne Morske orgulje, fascinantni glazbeni instrument koji odražava "raspoloženje" mora, kao i luksuzni Falkensteiner Hotel & Spa Iadera, samo su neke od lokacija koje g.Baker posjećuje. Zajedno sa svojom suvoditeljicom, Rajanom Radosavljev, u hotelu uživa u rižotu od sipe sa škampima, Jakobovim kapicama, šparogama i paškim sirom, a nakratko se opušta i u njihovom spa centru.

Na Morskim orguljama, uz suvoditeljicu Adrijanu Dejanović, pridružuje mu se i Petra Gerić, chef Zepter International, koja ga upoznaje sa cijelom paletom izvrsnih jela od morskih plodova. Njihova harmonija najbolje dolazi do izražaja na zajedničkom kuhanju dva jela na instalaciji ‘Pozdrav suncu’.

Nakon Zadra g. Baker kreće prema gradu Ninu u kojem posjećuje kip Grgura Ninskog, kip kneza Branimira, solanu, kao i crkvu Sv. Križa, najmanju katedralu na svijetu ispred koje priprema rižoto od divljih šparoga i ovčjeg sira.

Ova je gastro avantura bila zaokružena posjetom magarećoj farmi u Vinjercu, gdje su chef Petra Gerić i MasterChef Dhruv Baker pripravili svježi smoothie od magarećeg mlijeka, jagoda, rogača, kakaa i badema.

Gastronomsku seriju Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju snimala je zagrebačka produkcijska kuća MAK Production. Prikazuje se na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) svake srijede s početkom u 21.00, a dostupna je i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

O EMISIJI DHRUV BAKER: IZ HRVATSKE S LJUBAVLJU

Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju (orig. Croatia’s Finest) prvi je veliki hrvatski gastronomski putopis na engleskom jeziku koji se snimao na području cijele Hrvatske, a čija je zvijezda britanski MasterChef Dhruv Baker.

U dvadeset epizoda visoke profesionalne produkcije gledatelji će se moći upoznati s hrvatskim prirodnim ljepotama, bogatom kulturnom baštinom i najboljim od gastronomske ponude.

Ovaj projekt podržan je od strane Predsjednice Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar- Kitarović, Ministarstva turizma Republike Hrvatske, kao i Hrvatske turističke zajednice.

Emisija se, pod nazivom Croatia’s Finest, emitira u 90 zemalja putem National Geographic Channel-a što je do sada najveća promocija Hrvatske i hrvatskih proizvoda u svijetu ikada, a uključuje Rusiju, Kinu, Japan, Hong Kong, Indiju, Maleziju, Saudijsku Arabiju, Južnu Koreju, Bahrain, Ujedinjene Arapske Emirate, pa čak i dio Afrike.

Predviđeno je i više repriznih emitiranja emisija sve do rujna 2019.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program