ZASJEDAO STOŽER CIVILNE ZAŠTITE Sve službe spremne za slučaj izvanrednih zimskih događanja

Objavljeno: 07.12.2017. u 12:40
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

U povodu priprema Zadarske županije za slučaj izvanrednih događaja uzorkovanih nepovoljnim vremenskim uvjetima u zimskom periodu, održana je sjednica stožera civilne zaštite Zadarske županije

Na sjednici su predstavnici operativnih snaga Zadarske županije te žurne službe, kao i ostali sudionici provedbe mjera civilne zaštite, iznijeli aktivnosti iz područja svoje nadležnosti za pravovremeno i usklađeno djelovanje u slučaju nastanka izvanrednih događaja uzrokovanih nepovoljnim vremenskim uvjetima tijekom zime. Tako su vatrogasci, HGSS, hitna pomoć, Crveni križ, DUSZ, te Ceste Zadarske županije d.o.o. upoznali sve sudionike sastanka o tijeku priprema za zimsku sezonu i reakcija na moguće izvanredne situacije koje mogu izazvat: jaki vjetrovi i obilne kiše, bujične vode i kao posljedica njihova djelovanja poplave, snježne oborine, led na prometnicama, olujno nevrijeme s posljedicom prekida cestovnog prometa, obustava trajektnog prometa, izolacija naselja, prekid i otežana opskrba životnim namirnicama stanovništva.

Zaključeno je da sve službe u okviru svojih internih procedura i planova provode pripreme i da su spremni za pravovremeno i usklađeno djelovanje u slučaju izvanrednih događanja u zimskom periodu.

Stožer civilne zaštite Zadarske županije pratit će i procjenjivati stanje na terenu kao i nastale događaje i u skladu s time pravovremeno izdavati potrebna priopćenja za javnost te pružati potrebnu potporu općinama i gradovima te županijskim operativnim snagama civilne zaštite u pružanju brzog odgovora na rizike i prijetnje nastanka izvanrednih događaja u zimskom periodu 2017/2018.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

4 komentara za “ZASJEDAO STOŽER CIVILNE ZAŠTITE Sve službe spremne za slučaj izvanrednih zimskih događanja”

 1. Sve dokonjaci

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Sve mobilizirat i u novi rat kad dođe, a ne da se izvuku

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Koje su to pi.z…e? Zasjedanja, sastančenja…dnevnice! Zar ne bi takvi planovi trebali postojati od samog početka djelovanja svih tih službi? Jedino to ovdje “njušim” je namjera pobiranja dnevnica i pravdanje postojanja “Stožera…”

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. Koje su to pi.z….? Zar sve te službe već nemaju planove za takve događaje? Jedino što ovdje “njušim” su pobiranja dnevnica!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program