NOVO U ZADRU! Schroth terapija, najpoznatija terapijska metoda za skoliozu i kifozu – donosimo sve detalje…

Objavljeno: 03.12.2017. u 10:25
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Vođen idejom što zdravijeg razvoja plivača, glavni trener zadarskog Plivačkog kluba Jadera, Marijan Čulina, u najpoznatijoj njemačkoj klinici za skoliozu Asklepios Katarina Schroth, usavršio se za schroth terapeuta.

- U sklopu edukacije za MBS terapeuta upoznao sam se sa osnovama schroth terapije. Želio sam se educirati dalje i odlučio sam otići u Njemačku u Bad Sobernheimu u kliniku Asklepios Katarina Schroth na edukaciju i položiti ispit za Schroth terapeuta. Schroth terapija zahtjeva individualni pristup svakom pojedincu zbog specifične krivulje svake osobe, kaže Čulina.

O SCHROTH METODI

- Schroth metoda je specifična fizioterapijska metoda koja kralježnicu tretira trodimenzionalno. Jedinstvena je metoda fokusirana na ponovno uspostavljanje spinalne simetrije pri tom koristeći se silom vlastitih mišića, silom gravitacije i silom dodatnog opterećenja. Također, velika pažnja se usmjerava na pravilno rotacijsko disanje koje utječe na povećanje vitalnog kapaciteta pluća i pojačava korekcijski učinak (vrši derotaciju kod već postojećeg deformiteta). Glavni cilj Schroth metode je uspostavljanje posturalog balansa. Sve vježbe se individualno prilagođavaju konzumentu, njegovom stanju i potrebama. Kod mlađih osoba nastoji se postići individualni mogući optimum u uspravljanju jer je kralješnica podložna formiranju sve dok traje koštani rast. Dok kod odraslih pacijenata cilj vježbi je sekundarna prevencija što znači da se vježbama utječe na smanjenje bolova, povećanje respiratornog kapaciteta pluća te smanjenje opterećenja unutarnjih organa, priča nam Čulina.

Sve informacije vezane za Schroth terapiju možete dobiti izravno na broj 098/976-35-23, kod prof. Marijana Čuline.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
NOVO U ZADRU! Schroth terapija, najpoznatija terapijska metoda za skoliozu i kifozu - donosimo sve detalje..., 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program