NE PROPUSTITE! Sljedeći tjedan u crkvi Sv. Nikole nastupa Lado!

Objavljeno: 07.12.2017. u 12:24
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Srijeda, 13. 12. 2017.

Crkva sv. Nikole, 20 h

pretplata

Folklorni advent

LADO – ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske

Dražen Kurilovčan, dirigent

Hrvatske adventske i božićne pjesme

U srijedu, 13. prosinca u crkvi sv. Nikole s početkom u 20 sati održat će se adventski koncert ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske – LADO u organizaciji Koncertnog ureda Zadar.

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO veliku pozornost posvećuje prikupljanju, umjetničkoj obradi i koncertnom predstavljanju hrvatske crkvene pučke glazbe. Uz korizmene, uskrsne i marijanske pjesme i mise, sakralni glazbeni repertoar najvećim dijelom čine napjevi božićnog ciklusa koje Ansambl izvodi na svojim tradicionalnim božićnim koncertima u katedralama, crkvama i koncertnim dvoranama diljem Hrvatske. Božićni vokalno-instrumentalni program za 2017. godinu Radujte se, narodi predstavit će zadarskoj publici neke od najpoznatijih božićnih tradicijskih napjeva koje su za LADO pripremili Dražen Kurilovčan i Zoran Jakunić.

Ovo je prvi nastup ansambla LADO u crkvi Sv. Nikole. Taj je prostor prošle Koncertne sezone Koncertnog ureda Zadar, nastupom ansambla Antiphonus, a zatim i Miroslava Tadića prepoznat kao jedinstven, neobičan i akustički izuzetno skladan.

Koncert je dio pretplate Koncertne sezone Zadar 2017./18.

Cijene ulaznica: 50 i 40 kn

Prodaja ulaznica:

Direktna prodaja:

od petka 8.12. u vremenu od 11 do 13 i 18 do 20 sati te subotom od 11 do 13 sati na Info pultu Kneževe palače, ispred koncertnog prostora sat vremena prije početka koncerta

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
NE PROPUSTITE! Sljedeći tjedan u crkvi Sv. Nikole nastupa Lado!, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program