ZABORAVITE MED I LIMUN ZA UPALJENO GRLO: Ovo je puno bolje – potvrdila i Svjetska zdravstvena organizacija

Objavljeno: 12.10.2017. u 16:57
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Od meda i limuna do grgljanja slane vode – mnogo je prirodnih metoda koje koristimo za ublažavanje upale grla. Ali postoji nešto još bolje!

Sada stručnjaci imaju, kako kažu, najbolje rješenje za upaljeno grlo i promuklost. Vjerovali ili ne, riječ je o mahovini. Točnije, islandskom lišaju, čiji čaj možete nabaviti u svakoj biljnoj ljekarni.

Službeno poznat kao “Cetraria islandica”, on obiluje brojnim mineralima – kalcijem, jodom, kalijem i fosforom, kao i različitim vitaminima. Najvažnije je to da svi oni imaju zaštitna i umirujuća svojstva za sluznicu grla.

Biljka pomaže smanjiti bol i zaustaviti razmnožavanje bakterija. Stručnjaci također vjeruju da je sigurnija od paracetamola, koji može biti “problematičan” i povećati rizik od oštećenja bubrega, jetre i srca kod djece.

U narodnoj se medicini islandski lišaj koristi još od 17. stoljeća, i to za olakšavanje dišnih i plućnih problema. Istraživanje je pokazalo kako je učinak za grlo još bolji ako se kombinira s bijelim sljezom, koji na površinu grla djeluje kao balzam.

Sljez također značajno smanjuje učestalost kašlja. Njegovu učinkovitost prepoznala je i Svjetska zdravstvena organizacija, koja je uvrstila bijeli sljez u svoju monografiju medicinskih biljaka.

Djeca i odrasli koji su imali upalu grla, a isprobali kombinaciju lišaja i sljeza, prijavili su drastično poboljšanje stanja – točnije, njih 86 posto, piše Daily Mail.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program