ŠTETA U MURVIČKOJ 27 MILIJUNA KUNA Predovan: “Uklanjamo sve do temeljne ploče i gradimo od nule”

Objavljeno: 12.10.2017. u 14:43
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Dok se još uvijek zbrajaju štete od nedavnih poplava, jedno je sigurno – stambeno-poslovni kompleks na križanju Tuđmanove i Murvičke, poznatiji kao, “Moj centar” mora se u cijelosti rušiti. Cijeli kompleks gradit će se iznova, donosi Radio Zadar.

Takvu odluku investitori su donijeli nakon preporuke stručnjaka Građevinskog fakulteta u Zagrebu da je najbolje srušiti cijeli kompleks.

Projektant i jedan od investitora Željko Predovan potvrdio je da će se cijeli kompleks graditi ispočetka.

- Dakle, od totalne nule, jer mi moramo ukloniti sve do same temeljne ploče, koja i je dobila najveća oštećenja, dakle u temeljnoj ploči, kaže Predovan.

Dodaje kako ne može sa sigurnošću reći, kada će početi rušenje i ponovna gradnja.

- Čim dobijemo dozvolu. Naime, podnijeli smo odštetni zahtjev našem osiguravatelju i čekamo od Trgovačkoga suda da imenuje ovlaštenoga sudskog vještaka zbog osiguranja dokaza da bi smo mogli početi s uklanjanjem objekta. Jer, bez suglasnosti, u slučaju eventualnoga spora, mi ne možemo započeti s tim radovima, kaže Predovan.

- A radovi uklanjanja građevine po aktualnim bi ponudama mogli trajati između dva i tri mjeseca, nakon čega bi gradnja ponovno počela od nule. Mi smo u sigurnoj varijanti sedam-osam mjeseci u odnosu na rok koji smo imali za isporuku stanova, mi ćemo sigurno kasniti, zaključuje Predovan.

Šteta je već sada poznata i iznosi 27 milijuna kuna. Koliko će država priznati zbog proglašenja elementarne nepogode, teško je reći. A stambeno-poslovni kompleks predviđa 120 stanova, poslovne prostore i podzemne garaže i podrumske prostore, te ukupno sedam katova iznad tla.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
ŠTETA U MURVIČKOJ 27 MILIJUNA KUNA Predovan: "Uklanjamo sve do temeljne ploče i gradimo od nule", 5.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program