MILIJUNSKI PROJEKT U LIŠANIMA Za najkasnije dvije godine, 240 kućanstava bit će priključeno na vodovodnu mrežu

Objavljeno: 12.10.2017. u 08:04
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Za najkasnije dvije godine oko 240 kućanstava i gospodarstvenika bit će priključeno na vodovodnu mrežu u Općini Lišane Ostrovičke. Projekt vrijedan oko šest milijuna kuna financiran je eu-sredstvima iz programa Ministarstva poljoprivrede.

Kako općina Lišane Ostrovičke nema vlastitu komunalnu tvrtku, projekt je na natječaj nominirao benkovački Vodovod, a u idućih tjedan do dva bit će raspisan i natječaj za izvođača radova. Radi se oko šest milijuna kuna, a tek će javna nabava pokazati hoće li taj iznos biti viši ili ne. Očekujemo da će se na mrežu priključiti oko 250 domaćinstava i gospodarstvenika. Tako će gradnja sekundarne mreže biti isplativa pružatelju usluga, Vodovodu i odvodnji grada Benkovca, kaže načelnik Općine Ivica Musić.

No nakon izgradnje sekundarne mreže, nerijetko se zna dogoditi, da mještani ne mogu samostalno snositi sve troškove priključka. Tek kad se izgradi mreža, znat ćemo koliko će iznositi trošak priključka. Vidjet ćemo, možda čak i općina u skladu sa svojim mogućnostima subvencionira dio troškova, kako bi se svi priključili i da se u konačnici ta voda i troši. Priključke možemo očekivati potkraj iduće godine, a očekivano trajanje radova od potpisivanja ugovora su dvije godine, napominje Musić.

Osim domaćinstava u Lišanima Ostrovičkim, koristi od izgradnje vodovodne mreže trebali bi imati i tamošnji poljoprivrednici, piše Radio Zadar, posebno tijekom ljetnih mjeseci kad zaprijete suša i požari od kojih se taj dio zadarske županije još oporavlja.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

1 komentar za “MILIJUNSKI PROJEKT U LIŠANIMA Za najkasnije dvije godine, 240 kućanstava bit će priključeno na vodovodnu mrežu”

  1. Ova vijest kasni najmanje 50 godina.
    Hrvatska je članica EU.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program