DO 15. LISTOPADA Krenuo projekt “72 sata bez kompromisa”

Objavljeno: 12.10.2017. u 12:45
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Projekt „72 sata bez kompromisa“, održava se od 12. do 15. listopada 2017. u 6 gradova: Dubrovnik, Osijek, Sinj, Split, Zadar, Zagreb

„72 sata bez kompromisa“ međunarodni je volonterski projekt koji se u Hrvatskoj održava od 2014. Godine. Posljednji projekt održan je od 13. do 16. listopada 2016. u Zagrebu, Splitu, Zadru, Dubrovniku i Sinju, i to u organizaciji SKAC-a „Palma” Zagreb, SKAC-a Split, SKAC-a Dubrovnik i Pastorala mladih Zadarske nadbiskupije.

U posljednje tri godine kroz projekt je prošlo više od 3 000 volontera iz cijele Hrvatske.

Projekt animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo, a provodi se u devet europskih zemalja: Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Švicarskoj, Poljskoj u kojima se već godinama okuplja tisuće mladih ljudi koji preobražavaju mjesnu zajednicu volonterskim akcijama. Hrvatska je deseta zemlja u Europi koja je prepoznala vrijednosti projekta. Ove će se godine naša zemlja stoga po četvrti puta uključiti u projekt i to u šest gradova, Dubrovniku, Osijeku, Sinju, Splitu, Zadru i Zagrebu. Od 12. do 15. listopada 2017. godine mladi će se pokloniti svoje vrijeme i iskoristit ga radom za siromašne, potrebite i marginalizirane kroz različite akcije: ekološke, socijalne, kreativne, ali i kroz fizički rad i prikupljanjem sredstava. Ovim velikim volonterskim projektom želja je preplaviti Hrvatsku dobrim djelima i pokazati solidarnost mladih naraštaja.

U tri dana volontiranja uključit će se 2 000 mladih volontera koji će svoje vrijeme darovati na više od 250 akcija. Među zadatcima koji će biti povjereni volonterskim timovima su radionice za mlade, posjete različitim društvenim skupinama, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje, uređivanje domova, uređivanje parkova i okoliša oko škola, vrtića, crkvi, prikupljanje sredstava za oboljele, ekološke akcije, kreativne radionice s djecom, medijske projekte i radionice te druge aktivnosti.

Cilj projekta je okupiti mlade te pokazati kako se zajedničkim snagama može na bolje promijeniti okruženje u kojem živimo. Dobrobit za pojedinca, ali i za društvo.

Cilj poruka jest apelirati na razum javnosti te prenijeti iskustvo sudjelovanja na projektu putem primjera, svjedočanstava u usporedbi, a da u isto vrijeme apeliraju na ljubav i empatiju.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program