PRVE PROCJENE 10 milijuna kuna štete na pročišćivaču!

Objavljeno: 13.9.2017. u 10:56
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Župan Božidar Longin posjetio je neke od lokacija u Zadarskoj županiji koje su teško stradale u poplavama. U Gradu Ninu susreo se s gradonačelnikom Emilom Ćurkom, a u Općini Starigrad s načelnikom Krstom Ramićem.

- Materijalna šteta je ogromna i trenutno se rade konkretnije procjene. Do kraja tjedna sa svojim suradnicima planiram obilazak svih stradalih mjesta u županiji, kako bi na licu mjesta pogledali razmjere štete. Pozivam sve stanovnike naše županije kojima su stradali objekti da se prijave u svoj grad ili općinu te ispune propisane obrasce o procjeni štete. Početkom idućeg tjedna proglasit ću elementarnu nepogodu kako bi se mogla pokrenuti procedura za naknadu štete. Zahvaljujem svima koji ulažu napore da se situacija normalizira – poručio je Longin.

Danas će Nin obići ministri Oleg Butković i Tomislav Ćorić. Prije 30-tak minuta završen je sastanak u Županiji.

Radio Zadar javlja da je 10 milijuna kuna štete na pročišćivaču otpadnih voda zadarske Odvodnje, odnosno 9,5 milijuna kuna na opremi i 250.000 kuna na cjevovodima.

Očišćena su prva dva bazena, od danas pomaže i Hrvatska vojska i do petka bi uređaj mogao biti čist. No do tada će štete još rasti, kazao je direktor Odvodnje Grgo Peronja.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program