GOSPODARSKA KOMORA – Evo kako trgovačka društva mogu prijaviti štetu od elementarne nepogode…

Objavljeno: 13.9.2017. u 14:29
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Hrvatska gospodarska komora poziva trgovačka društva na području Zadarske županije koja su pretrpjela materijalnu štetu od elementarne nepogode, kao posljedice poplave, da prijave štetu putem obrasca u skladu sa Zakonom o zaštiti od elementarnih nepogoda i Metodologijom za procjenu štete od nepogoda u roku od 8 dana od dana kada župan Zadarske županije proglasi elementarnu nepogodu.

Za prijavu materijalne štete od elementarne nepogode trgovačka društva dužna su osnovati Povjerenstvo od najmanje tri člana (predsjednik i dva člana) koji ne moraju nužno biti zaposlenici trgovačkog društva. Prijedlog za imenovanje Povjerenstva trgovačkog društva dostavlja se županijskom Povjerenstvu za elementarne nepogode koje izdaje rješenje o imenovanju Povjerenstva za pojedino trgovačko društvo na adresu:

ŽUPANIJSKO POVJERENSTVO

ZA PROCJENU ŠTETA OD ELEMENTARNIH NEPOGODA

Božidara Petranovića 8, Zadar

elektronička pošta: ivka-coric@zadarska-zupanija.hr

tel.: 350-318

faks: 350-424

Nakon što županijsko izborno povjerenstvo izda Rješenje o imenovanju povjerenstva, trgovačko društvo dužno je prijaviti štetu općinskom ili gradskom povjerenstvu za procjenu šteta na propisanom obrascu EN-P, u roku od 8 dana kada župan Zadarske županije proglasi elementarnu nepogodu, prema mjestu nastanka štete.

Prijavu štete na imovini pravne osobe potpisuju odgovorna osoba i predsjednik stručnog povjerenstva pravne osobe za procjenu šteta.

Uz prijavu štete nadležnom općinskom ili gradskom povjerenstvu za procjenu šteta nakon proglašenja elementarne nepogode, pravne osobe trebaju dostaviti sljedeće dokumente:

- Izvještaj u kojem se navode okolnosti u kojima je šteta nastala te njene kratkoročne i dugoročne posljedice za pravnu osobu,

- Iznos sredstava koja su dobivena ili se očekuju s naslova osiguranja imovine,

- Fotodokumentaciju iz koje se može dobiti uvid u opseg počinjene štete,

- Kopiju registracije tvrtke,

- Dokumente kojima dokazuju pravo vlasništva ili korištenja na imovini pogođenoj nepogodom,

- Izvorni primjerak dokumentacije s proračunom štete prema metodologiji.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program