KLAPSKI TJEDAN U BIBINJAMA: Garofuli

Objavljeno: 10.8.2017. u 12:34
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Ženska Klapa iz Bibinja, kojoj je ime dao bibinjski pjesnik Ante Sikirić prema svojim stihovima „Mi smo garofuli bili, mi smo tvoj najlipši cvit…“ iz pjesme „Oj, Bibinje, misto mi drago“ sinoć je na malom Trgu, ispred crkvice sv. Ivana Krstitelja održala samostalni koncert u znak zahvale svima koji ih podržavaju u radu kroz 27 godina koliko Klapa djeluje.

- Super nam je bilo i ove godine, publika nas odlično prihvaća. Mislim da je koncert različit i baš je lipo jednu večer skupiti se i zapivati a cappella, da nema razglasa. Mislim da su ljudi bili zadovoljni, mi svakako jesmo – rekla nam je Anamarija Sović Šindija koja se nakon deset godina izbivanja ponovno vratila u Klapu.

- Kad se jedanput zapiva teško je to ostaviti sa strane. Rodila sam dvoje djece i to je trebalo odraditi, trebalo se više posvetiti kući, domu. Pisma te vuče i morala sam doći natrag, evo me nakon deset godina. Pisma uvik – izjavila je Anamarija koja je zajedno s Mirjanom Bralić, Mirjanom Lisicom i Ivanom Gambiražom prije 27 godina spontano, na jednom rođendanskom tulumu odlučila osnovati klapu.

Gosti večeri bili su Antonio Sekula, Mateo Nikolić te mladi Marko Bralić koji je sa svojih 11 godina svirao gitaru kao profesionalac.

Svi koji nisu stigli jučer uživati u glasovima ženske Klape Garofuli, pozvani su u subotu, 12. kolovoza, na Trg Sri sela u Bibinje, gdje se održava 37. susret klapa Raspivano Bibinje. Ulaz je besplatan.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program