ZLATA VRIJEDNI TRIKOVI NA PLAŽI: Kako nasamariti potencijalnog lopova, zaštititi mobitel od vode i još štošta

Objavljeno: 17.7.2017. u 15:30
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Na plaži nijedno mjesto nije sigurno i ostavljanje novčanika, mobitela i sličnoga u bilo kojem dijelu torbe potencijalnom kradljivcu neće biti problem. Donosimo rješenje za ovaj i još brojne druge probleme s kojima se možete susresti na plaži.

Kada razmišljate o ljetu, zamišljate topao pijesak pod nogama, osvježavajuće more i preplanuo ten. Međutim, nije sve tako divno čim se sjetite neugodnosti koje vam se mogu dogoditi na odmoru. Krađa novčanika ili mobitela nipošto nije nešto po čemu želite pamtiti svoje ljetovanje.

Preduhitrite potencijalan stres primjenom ovih savjeta:

Riješite se pijeska na stopalima

Na kraju dana na plaži krenete se obuti, ali shvatite kako je to nemoguće zbog silnog pijeska koji vam se uhvatio za još vlažna stopala. Posežete za ručnikom, ali nakon cjelodnevnog boravka u vodi, on ne može u potpunosti osušiti stopala.

Rješenje je dječji puder u prahu. Na plažu ponesite malu količinu pudera u komadu tkanine. Uoči odlaska s plaže, protrljajte stopala tkaninom s puderom – on će upiti svu vlagu, a pijesak će otpasti. Stopala će vam biti čista i suha.

Spriječite gubitak ključeva

Kako biste izbjegli nošenje ključeva na plažu, koji bi lako mogli završti u moru, sakrite ih iza kotača automobila. Vrlo je jednostavno: uzmite grančicu, travu ili stabljikicu i zavežite je za ključeve automobila. Zatim je učvrstite za poklopac kotača i pustite ključeve da se spuste na unutarnju stranu.

Zaštitite vrijedne stvari

Na plaži nijedno mjesto nije sigurno i ostavljanje novčanika, mobitela i sličnoga u bilo kojem dijelu torbe potencijalnom kradljivcu neće biti problem. Zato sve vrijedne stvari zamotajte u dječju pelenu – takva ambalaža nikomu nije privlačna i teško da će je tko ići otvarati kako bi otuđio sadržaj.

Spriječite glavobolju

Nagla promjena tlaka koja se javlja kada ronite pod vodom može vam zadati glavobolju. Srećom, postoji način da to spriječite. Prije no što krenete roniti, stisnite nos, zatvorite usta i stvorite pritisak u glavi između pet i deset sekundi. Zatim duboko dišite i ponovite ovaj postupak još dva puta. Vaše tijelo će se prilagoditi novom pritisku i neće vas boljeti glava.

Da mobitel ostane suh

Da biste zaštitili mobitel od vlage i pijeska, stavite ga u vrećicu sa zatvaračem te pritiskom istisnite sav zrak iz vrećice. Na taj način dobit ćete vodootpornu futrolu.

Uklonite vodu iz ušiju

Ovo zna biti vrlo nezgodno jer voda u ušima blokira sluh. Da biste se riješili vode u ušima, treba vam najobičniji balon. Začepite nos i snažno pušite u balon. Čujete li blagi klik, to znači da se tlak u ušima vraća u normalu.

Uvijek imajte hladno piće

Prije odlaska na plažu, napunite plastičnu bocu s 1/3 vode i stavite je u zamrzivač. Kada vam je potrebno hladno piće nakon dugog vremena provedenog na suncu, možete uliti bilo koje piće u bočicu i odmah će se ohladiti, piše Bright Side.

Rashlađene japanke

Ako stoje cijeli dan na suncu, logično je da će japanke biti usijane i opeći će vam stopala kada ih krenete obuti. Da se to ne bi dogodilo, jednostavno ih okrenite naopako i neka tako stoje dok vam ne zatrebaju.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program