“NOVIGRADSKA DAGNJA 3″ Ove subote show na novigradskoj rivi – kuha se 500 kg dagnji!

Objavljeno: 19.6.2017. u 16:07
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Stručni skup pod nazivom „NOVIGRADSKA DAGNJA 3“ kao svojevrsni nasljednik događanja iz 2015. „NOVIGRADSKA DAGNJA – simbol kvalitete“ i radionice iz 2016. „NOVIGRADSKA DAGNJA – sadašnjost i budućnost“ , održat će se u subotu 24. lipnja, 2017. god. s početkom u 20:00 h u crkvi Sv. Katarine u Novigradu.

Organizatori radionice su Općina Novigrad, Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA), Udruga uzgajivača školjaka „Novigradska dagnja“ i Lokalna akcijska grupa u ribarstvu „Tri mora“. Na skupu će biti predstavljena Lokalna akcijska grupa u ribarstvu „Tri mora“, bit će predstavljen projekt „Blue Smart“ projektnog konzorcija kojeg čine Sveučilište u Zadru, Cromaris d.d., WWF Adria i AGRRA te de Sveučilište u Zadru u svojstvu izrađivača specifikacije za „Novigradsku dagnju“ predstaviti aktualnosti pri izradi specifikacije poljoprivrednog ili prehrambenog proizvoda za „Novigradsku dagnju“.

Udruga „Novigradska dagnja“ osnovana je u listopadu 2015. god. na inicijativu AGRRA-e, a s ciljem podnošenja zahtjeva za Zaštićenom oznakom izvornosti (ZOI) za Novigradsku dagnju.

Naziv ovogodišnjeg skupa je simboličkog značenja s obzirom da je ovo treća godina za redom da se organizira manifestacija ovog tipa. Vezano još uz broj tri je podatak da je Udruga „Novigradska dagnja“ na redovnoj godišnjoj skupštini u lipnju donijela odluku o udruživanju u Lokalnu akcijsku grupu u ribarstvu „Tri mora“. Skup i ove godine promovira uzgoj školjkaša, zdravu hranu iz mora i okolišno-prijateljsku i održivu marikulturu općenito.

Kao i dosada, vezano uz datum održavanja stručnog skupa, Općina Novigrad i Turistička zajednica Općine Novigrad organiziraju gastro-turistički događaj „OKUSI NOVIGRADSKE DAGNJE“ . Događaj se organizira uz financijsku potporu Turističke zajednice Zadarske županije, a organizacijskom potporom su također pridonijeli Udruga „Novigradska dagnja“, AGRRA i LAGUR „Tri mora“.

I ove godine, 500 kg daganja će biti pripremljeno i podijeljeno na Novigradskoj rivi počevši od 22:00 h. Posjetitelje očekuje potpuni gastro ugođaj uz svu punoću ukusa koji pruža Novigradska dagnja. Dagnje će biti pripremljene na nekoliko načina prema tradicionalnoj domaćoj recepturi, a događaj će biti popraćen prigodnim glazbenim programom ispred cafe bara „Noškid“ i pozvani su svi ljudi dobre volje!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program