Mekušci su svuda oko nas

Objavljeno: 01.6.2017. u 21:59
Autor: , e-mail: blondie@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Nije bitno da li sam ja u vezi, bez veze, razvedena, zavedena, sastavljena, rastavljena… svjedočim da u našem okruženju muškarci nestaju. Malo pomalo, skoro kao sela u zaleđu. Odumiru i ne pokazuju znakove oporavka.

Skupljaju se u sebe i svoje xxxs majice, odlaze u nepoznato, boje se mraka, užasavaju svjetla, a najviše od svega izgleda da se boje žena.

Da, dobro čitaš – žena!

Žena koje su kroz čitavu povijest predmet njihova obožavanja i postojanja u zadnje vrijeme zamjenjuju nekim čudnim oblicima zabave: bildanjem mišića u teretani, ispijanjem kava u aranžmanu jedan stol jedna stolica, traženju sebe u bespućima planina, rijeka, mora i potoka, trčeći sve žive triatlone i maratone koji na svijetu postoje.

Nije ovo više šala, ovo je ozbiljno stanje. Uvjerena sam da nam je hrana zatrovana raznim čudima i da su i hormoni u disbalansu, kao da više nemaju prirodne porive da galebare, trče, hvataju, oblijeću.

Postali su statični do te mjere da ne znaš da li su živi ili vegetiraju na granici živog i neživog sve dok se ne dignu i ne naprave novi smoothie od ćibu riku klica prije nego odu u teretanu.

Ubile su ih teretane i napuhani mišići (a u zadnje vrijeme i prsa, skoro pa mogu kupiti bikinije za nadolazeću sezonu „pokaži svoje sanitarije“).

Imam osjećaj da im je organizam krcat umjetnih tvari i da nema u tim mišićima snage da podignu vreću od 50 kilograma.

Obrnuli su logiku, sveli su muškost na najniže margine ikada.

Odlaze u trgovačke centre i kupuju hlače kao da idu plesati balet, nose majice na V ispod kojih dominira glatko izdepilirana kožica posuta baby puderom, opale više selfija od cijelog 8c razreda.

Nose i torbice… Nije da ja imam nešto protiv mode, trendova i slično, ali sve navedeno dovelo nas je do toga da su oni postali toliko ženstveni da su im žene skoro pa dosadne.

S druge pak strane još uvijek imaš (doduše u manjem broju) old school muškarca koji sjede na terasi bez gornje majice, glade dlake po prsima i piju pivu, ali se eto boje žena. Boje se žena s 40 i kusur godina, boje se komunicirati. OMG!!

Ozbiljno, nije šala, očito još imaju vremena. Prosječan vijek života muškaraca je oko 75 godina, s 40 se još misli što bi sa životom, oko 50-te možda pozove na kavu, a par godina prije smrti će otići na roditeljski sastanak s hodalicom u rukama. Očito si je on to tako zamislio? Voli on pomalo, ali sigurno.

Boje se žena i komunikacije s njima

Ako nećeš prići ti, ako neću prići ja, a tko će raditi na natalitetu, di nam je svrha opstanka?

Što se dogodilo ovom svijetu? Jedni postaju toliko fizički nježni, a muškarac sa sjekirom iz šume se plaši mene plavuše s hidrogenom i ružičastim lakom.

Zbog općeg kaosa i miksa nedefiniranih prirodnih pravila muškarci su se počeli bojati, žene su postale hladne kao zid, ne znaju više kad vi mislite ozbiljno (ako ikada i mislite?) ne znaju da li krivo tumačite to kada vam se nasmiješe, svi se kolektivno bojimo odgovornosti i brkamo lončiće.

U zadnje vrijeme kao da je alarmantno stanje u zraku, svi mi se žale da se ne mogu lako skrasiti, svuda oko mene sjedi “Pale sam na svijetu”.

A sve je vrlo jednostavno, oduvijek i zauvijek. Moraš htjeti nešto da bi to i ostvario, u bilo čemu i s bilo kime. Sad ako su ti prioriteti što veći broj selfija (neovisno o spolu) glumljenje statusa “Ja sam best off u gradu”, onda se i ne bi trebali čuditi što vas ne zanima nešto prirodno i svrhovito.

Dramatiziraš, rekli bi neki. Ne dramatiziram, svjedočim ja i stotine žena da su muškarci postali premekani, da su izgubili manire prilaženja, da se gube u svijetu emancipacija i da ne znaju kuda bi sa sobom i svojom mamom.

Postoji još pokoji endem koji se zna pristojno realizirati na vrijeme i pokušati dati ti do znanja da si žena, da si lijepa i poželjna. Ti moliš Boga da se ne mijenja iz stanja zlatnog retrivera do napaljenog bizona, već da ima neku konstantu i strategiju napada i obrane ako je potrebno.

Dakle, da ti objasnim samo dio problema.

Ja nisam i ne mogu biti tvoja mama. Tvoja mama (kao i moja) odrasla je u sasvim drugačijem sustavu, političkom, ekonomskom, socijalnom. Za nju je bilo prihvatljivo da rano osnuje obitelj, da bude domaćica, da ako ima vremena pokuša pronaći sebi posao i hobije…

Danas je malo drugačija slika. Emancipacija nema toliko negativnih prefiksa, ona označava drugačije poimanje odnosa u društvu.

Da, žene su se školovale u nadi da će time stvoriti bolje radno mjesto, jer u Hrvatskoj više nema tvornica, zanata i obrta u kojima bi one mogle stvoriti posao. One zbog toga nisu umišljene, nedostupne i hladne. Dapače, žene su vrlo sposobne i ambiciozne, što uopće nije loša osobina, ali zapamti još uvijek u njihovim glavama odnos s muškarcima izgleda nekako ovako: „on je mora osvojiti, on treba prvi krenuti u akciju, on treba dati do znanja da mu se sviđa, on treba biti kavalir”.

Žena je emocija, žena je pjesma, žena je vino, žena je najbolja hrana koja ti treba. Nauči je ponovno konzumirati jer u protivnom ću ti kupiti puder za tu T-zonu koja te muči već par dana, ili ću te odvesti da mi izvadiš krumpire i to bez majice! :-)

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (8 votes cast)
Mekušci su svuda oko nas, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program