MALA FILOZOFIJA u građanskoj akciji uređenja parka Sfinga – EVO IDEJNOG PROJEKTA…

Objavljeno: 19.6.2017. u 10:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Udruga “Mala filozofija” poziva Vas na predstavljanje projekta HICAPS i građanske akcije u sklopu projekta Umjetnost demokracije u Europsko-mediteranskoj regiji koje će se održati u srijedu 21. lipnja 2017. godine u 18: 10 sati u prostoru Male filozofije (Put Petrića 45A).

Projekt HIstorical CAstle ParkS (HICAPS), međunarodni je projekt koji za cilj ima jačati kapacitete javnog i privatnog sektora za korištenje kulturne baštine i resursa koji će se osnažiti kroz primjere dobre prakse ostvarene između partnerskih zemalja. Tijekom projekta razviti će se međunarodna strategija procjene kulturne baštine i potencijala povijesnih parkova, koja će se usredotočiti na tehničke, organizacijske i financijske aspekte upravljanja kulturnim područjima. Cilj je dakle, osnažiti lokalne i regionalne vlasti s učinkovitim alatima za planiranje i investicijski proces, dok će partnerske organizacije razviti i usvojiti konkretne lokalne akcijske planove za daljnji razvoj i revitalizaciju povijesne baštine.

Projekt HICAPS financira program Europske unije Interreg CENTRAL EUROPE.

Projekt Umjetnost demokracije u Euro-mediteranskoj regiji, međunarodni je projekt kojemu je glavni cilj razvijanje demokratskih vještina kod mladih ljudi koji imaju snažne glasove, a uskoro će postati i legalni glasači na svim razinama. Nakon niza radionica na kojima su učenici promišljali o demokraciji i ljudskim pravima, sudionici srednjih škola u gradu Zadru, osmisli su i vlastitu građansku akciju – Uređenje parka Sfinga i postavljanje interaktivnih kutaka kako bi se potaklo lokalno stanovništvo na korištenje i očuvanje javnih površina.

“Pridružite nam se i saznajte kako sve možete pripomoći u građanskoj akciji i na kojim radionicama možete sudjelovati za vrijeme akcije”, poručuju iz Male filozofije.

Projekt je financira međuvladina institucija Anna Lindh Foundation, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Zadarska županija.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program