“HDZ je uvijek znao naći rješenja u prijelomnim trenucima”

Objavljeno: 19.6.2017. u 10:21
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

HDZ je svečano obilježavanje 28. obljetnice svojega osnutka započeo polaganjem vijenaca na grob utemeljitelja HDZ-a i prvoga predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana na zagrebačkom Mirogoju, a sadašnji šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković istaknuo je važnost te stranke za RH te najavio novi moderan Statut HDZ-a.

Došli smo odati počast našem prvom predsjedniku Franji Tuđmanu, kazao je Plenković. “HDZ se pokazala kao stožerna snaga Hrvatske, čiji su članovi znali naći rješenja u prijelomnim trenucima”, istaknuo je Plenković i dodao: “Nastojimo slati poruku političke odgovornosti i stabilnosti i na tom tragu vodimo sve naše politike s partnerima koji sudjeluju u parlamentarnoj većini”.

Upitan je li vrijeme za dodatnu demokratizaciju stranke i to onako kako je to nedavno poručio Davor Ivo Stier, Plenković je odvratio: “Mi smo na zadnjem našem općem saboru izmijenili Statut i čelni ljudi se biraju po načelu jedan čovjek, jedan glas i ja sam tako izabran”.

Podsjetio je da je HDZ krenuo u reformiranje Statuta, ali je to stalo zbog izbora, međutim: “Formirat ćemo novu radnu skupinu i raditi na novom Statutu jer je ovaj doživio niz noveliranja i mislim da HDZ nakon toliko godina zaslužuje novi moderan Statut u skladu s najboljim demokratskim praksama”.

Pismo biskupa Košića, Plenković je samo kratko komentirao: “Mislim da je krenuo s pogrešnih premisa, a sve ostalo nema potrebe da komentiram”.

Što bi Franjo Tuđman danas rekao na koaliciju HDZ-a i HNS-a, pitali su novinari, a on im je rekao da je “Franjo Tuđman uvijek je vodio računa o interesima RH i zato naglašavamo njegovu državničku mudrost u prijelomnim trenucima i ovaj iskorak je jako dobar iskorak za ukupno trasiranje odnosa na hrvatskoj političkoj sceni i izlazak iz ponekad i meni teško objašnjivih rovova. Moja je poruka bila prije godinu dana da se želim angažirati i da bih preobrazio ne samo stranku, nego i brojne druge relacije na hrvatskoj političkoj sceni i ovo je jedna od takvih”.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
"HDZ je uvijek znao naći rješenja u prijelomnim trenucima", 1.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program