TJEDNIK 7-DNEVNO ANALIZIRA MOSTOVOG KANDIDATA ZA ŽUPANA “Marko Pupić Bakrač najkontroverzniji je lik lokalnih izbora – ne preza čak ni od teških prijetnji novinarima!”

Objavljeno: 19.5.2017. u 16:23
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Pod egidom “KAKO JE MOST POGRIJEŠIO S ODABIROM KANDIDATA ZA LOKALNE IZBORE U ZADRU”, tjednik 7Dnevno donosi danas na naslovnici analizu kandidata za zadarskog župana Mosta i Akcije mladih, Marka Pupića Bakrača.

“Zoran primjer perfidne Mostove dvostruke igre na svim razinama, ovih dana stiže iz Zadra i Zadarske županije. Naime, tamo je Most kao svojeg kandidata za župana istaknuo kontroverznog Marka Pupića Bakrača, premda je upravo on, i to u pet do dvanaest prije samo dvije godine, ispao iz Mostove kombinatorike jer je ispravno detektiran kao „trojanski konj“ sasvim drugih političkih struktura. Politička biografija ovog gradskog vijećnika Akcije mladih vrvi kontroverzama od samoga svog početka. Tamošnji lokalni mediji su se ovih dana raspisali o porijeklu njegova obiteljskog bogatstva…” – stoji u tekstu, te se uvodno dodaje:

“… Petrov i čelništvo Mosta kao iskusni pragmatici sve vrijeme imali figu u džepu glede suradnje s HDZ-om, da je ta figa postajala sve jača što se bližio dan lokalnih izbora i da je njihovo kockanje sa stabilnošću Vlade i možebitnim provociranjem prijevremenih općih izbora bilo ništa drugo doli – kampanja za svibanjske izbore. Pod svaku cijenu, odnosno neovisno o cijeni.”

Donosimo i nastavak teksta tjednika 7Dnevno:

“Petrov i njegova družina su ispravno rezonirali da su njihove šanse za bolji rezultat na lokalnim izborima tim veće ukoliko na njih izađu iz oporbe nego s pozicija vlasti. A ako pri tome odu u oporbu kao žrtve vladajućeg HDZ-a, onda je scenarij za uspjeh jasan – oplesti po HDZ-u, njihovim čelnicima na lokalnoj i nacionalnoj razini, te na leđima HDZ-a zbrajati bodove.

Zoran primjer njihove dvostruke igre, i to na svim razinama, prema dojučerašnjem koalicijskom partneru, ovih dana stiže iz Zadra i Zadarske županije.

Naime, tamo je Most kao svojeg kandidata za župana istaknuo kontroverznog Marka Pupića Bakrača, koji je posljednje četiri godine bio zadarski gradski vijećnik Akcije mladih. Premda je prije samo dvije godine isti kandidat u pet do dvanaest otpao kao koalicijski partner Mosta, jer je detektiran kao „trojanski konj“ sasvim drugih političkih struktura, sada je procijenjeno da će dobro poslužiti.

Upravo ovih dana, nakon što se raspala koalicija HDZ-a i Mosta, Marko Pupić Bakrač se u lokalnim medijima raspričao protiv čelnika te stranke, pa je kao trbuhozborac Bože Petrova počeo govoriti kako se HDZ mora mijenjati iznutra, te da je suradnja Mosta s HDZ-om bila nemoguća.

‘HDZ je domoljubna stranka samo na verbalnoj razini. Naša zadarska priča je „antihadezeovska”, pa se sada ona poklapa s nacionalnom politikom Mosta. Ali, iznimno sam zabrinut za političku stabilnost zemlje i zbog načina na koji premjer Plenković pokušava zadržati vlast’, govori kontroverzni Mostov kandidat za zadarskog župana Marko Pupić Bakrač, baš kao da se radi o parlamentarnim a ne o lokalnim izborima za koje do, evo, posljednjeg dana kampanje, praktički nije ponudio ni list predizbornog programa, ni jedne konrektne ideje ili vizije koje i inače izostaju iz opusa njegova dosadašnjeg lokalnog „političkog djelovanja“. Štoviše, upravo je paradoksalno da je Mostov kandidat za župana sve svoje dosadašnje političko djelovanje u Zadru gradio na potpunoj dekonstrukciji, odnosno najžešćem mogućem suprotstavljanju svakog investiranja u Zadar, odnosno javnim blaćenjem i sramoćenjem svakog onoga tko je to ipak uspio učiniti.

Njegov govor na predizbornom skupu u Zadru, štoviše, prisutne je naveo na trag da ga je pisao osobno Božo Petrov ili njegov gromovnik, Nikola Grmoja.

Nakon nezgodnih pitanja o njegovoj imovinskoj kartici Pupić Bakrač zanijemio

Insajderi tvrde da je Pupića Bakrača itekako uznemirio veliki interes javnosti za njegovom imovinskom karticom, a kada su ga novinari konkretno pitali što sve u njoj ima, on se obrušio na protukandidata iz HDZ-a, po sistemu ‘dr’te lopova’, zapravo samo nastojeći odagnati svjetla pozornice sa svoga slučaja, odnosno učestalog medijskog ukazivanja na možebitne sumnje u legalnost porijekla njegova, odnosno obiteljskog bogatstva.

Konačno, na sam Praznik rada ove godine, nakon brojnih propitkivanja čitatelja, o porijeklu obiteljskog bogatstva zadarskog Grmoje Marka Pupića Bakrača, redakcija zadarskog Z NET portala javno je zatražila od istoga da se o tome očituje, no, Pupić Bakrač, u cijelosti je zanijemio, i to na sve teme.

Na svojem Facebook profilu prije dva dana napisao je tek sljedeće:

“… na postavljena pitanja već je više puta odgovoreno pa i na policiji koja je vršila istražnje radnje…”

Sedam pitanja koja su potresla Mostova kandidata za župana Pupića Bakrača

A s obzirom da javnost nema saznanja o odgovorima koje je Pupić Bakrač dao policiji, još manje o tome što ga je Policija uopće pitala, a posebno s obzirom na činjenicu da se nakon istrage DORH-a u njegovoj kući, točnije 2015. godine, bitno promijenila njegova javnosti i dalje nepoznata “imovinska kartica”, redakcija Z NET portala još je jednom od kandidata za župana Akcije mladih i Mosta javno zatražila da se očituje na sljedeća pitanja:

1. Koje nekretnine posjedujete vi osobno, a koje vaša supruga, Katica Pupić Bakrač?

2. Je li točno da su u vlasništvu vaše obitelji tri stana u Zagrebu, te kada su i kako stečena?

3. Je li vaša punica, Mandica Topić, inače umirovljena radnica Maraske, bila vlasnica apartmanske zgrade u Dinjišci?

4. S kojim je sredstvima umirovljena Topić uspjela bez kune kredita sagraditi predmetnu zgradu 2009. godine?

5. Je li koincidencija da je umirovljenica Topić zgradu sagradila upravo u vrijeme najvećih građevinskih radova na Zračnoj luci Zadar?

6. Je li koincidencija da je umirovljenici Topić zgradu u Dinjišci gradila ista građevinska tvrtka koja je bila u isto vrijeme angažirana na najvećim građevinskim radovima u ZL Zadar?

7. Je li točno da je 2015. godine, nakon pisanja medija o porijeklu imovine Pupić-Bakračevih i Mandice Topić, ova prenijela svo vlasništvo nad istima na svoju kćer Katicu P.B. i zašto?

Umjesto odgovora brutalne prijetnje glavnoj urednici Z NET portala

No, umjesto odgovora redakcija Z NET portala, po tvrdnjama njihovih čelnih ljudi, postala je žrtva, kako pišu, zastrašujuće sprege – utjecaja na policiju njezina bivšeg kadra; posredno, kandidata za župana Marka Pupića Bakrača; i najizravnije moguće, vlasnice portala ZadarDanas, Zrinke Božajić, nakon što su postavili pitanje porijekla imovine i, uopće, bogatstva obitelji Pupić Bakrač. A 2. svibnja u 10:51, u obliku komentara pod tekst o imovini Pupića Bakrača na portal Z NET stiže izravna prijetnja:

“Arijana, ne piši komentare, ne laži i ne seri. Ne provociraj i petljaj se u tudji sukob. Ne znaš o čemu se radi, jer druga strana će najebati a tebe će se povući samo, gadno. Ovo ti je zadnje upozorenje. Ni oni, a ti posebno ne znate s kakvim monstrumima imate posla. Spremni na sve.” Glavna urednica Z NET portala predaje na Općinsko državno odvjetništvo prijeteći komentar sa pripadajućom IP adresom i iste večeri, 2. svibnja, Z NET portal ponavlja pitanja kandidatu za župana i usput tek daje na znanje čitateljima da je umjesto odgovora na pitanja stigla – prijetnja, te da je ista sada predmet istrage ODO-a. I tako dalje i sve tako redom.

Dakle, u cijelom tom slučaju našlo bi se posla i za policiju ali i za psihijatra. Naravno samo da psihijatar ne bude iz Metkovića. A što se Pupića Bakrača tiče i Mosta u narodu bi rekli ‘ne pada iver daleko od klade’!”

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.2/5 (6 votes cast)
TJEDNIK 7-DNEVNO ANALIZIRA MOSTOVOG KANDIDATA ZA ŽUPANA "Marko Pupić Bakrač najkontroverzniji je lik lokalnih izbora - ne preza čak ni od teških prijetnji novinarima!", 4.2 out of 5 based on 6 ratings

10 komentara za “TJEDNIK 7-DNEVNO ANALIZIRA MOSTOVOG KANDIDATA ZA ŽUPANA “Marko Pupić Bakrač najkontroverzniji je lik lokalnih izbora – ne preza čak ni od teških prijetnji novinarima!””

 1. dotrali cara do duvara, pa se iskobeljti nije u stanju, sve je rekao pliciji, što to sve znači, možda kako su nastali aparmani i stanovi, bez pokrića u prihodima ili dobre veze među građevinskom mafijom, šta se može svaka ptica odnosno bakrač grmoje svome jatu leti.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 2. Ova priča koju je 7Dnavno prenio sa Znet portala, neobično podsjeća na raskid Mosta i HDZ-a, u kojoj Most viče “dršte lopova”, a na drugoj strani, tajno se sastaje s ruskim bankama. Jako poznato, bakrač dreči o kriminalu svih i svakoga, samo nikako narodu objasniti odkud njegova imovina. Ali ovaj puta ne pali ona”dršte lopova”.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 3. Jos malo pa je i on gotov ajde fala bogu. Od nedilje valjda vise necemo slusati tog glupana. Ne smeta nas toliko ni sta je kra konje ni zena paru iz aerodroma koliko vridja sta je glup da ne povirujes

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 4. Koja greska

  Ne mogu vjerovati da je MOST odabrao ovog lika za koaliciju!?!?!?! Zurba? Ocaj? Nema izgovora. Mislio sam da su politicki mudriji nakon svega ali nista od toga. Katastrofalna omaska. Katastrofalna. Petrove, sto ti je ovo trebalo?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 5. E pupicu moj nikako se ti ocitovati u obranu svoju
  U nedjelju izbori a ti jos nisi iznio svoju stranu price a to je da nam dokazes
  svoju nevinost odnosno čiste papire za porijeklo svoje imovine
  Ajde pupicu čekamo te…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 6. Ovaj petrov loš je psihijatar kad je ovog jadnog pupica dosa podrzati kao svog kandidata
  Petrov svojim pricama o velikoj koaliciji sdp-a i hdz-a zeli pridobiti birace
  Vrlo nisko

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 7. Zao mi novinarke kojoj je prijetio. Mene isto preplasio ovaj lik. Dovoljno da ga pogledam. Jos kad progovori….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 8. M.P.B., ako je kriv neka ga zatvore. Ako nije ostavite ga na miru.
  A da je kriv već bi se netko pobrinuo i davno bi plaćao odvjetnike.
  Pa valjda nije toliko opasan da bi ugrozio Longina.

  Molim portal neka mi ne briše komentare.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
 9. @sioux
  A sto tebi ima obrisati sitorinjo duhom.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 10. A tko se dosada pobrinuo za lopove
  Oni se jos i kandidiraju za visoke pozicije
  Tako je i sa markom…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program