OTVORENJE U LIPNJU Kalmeta obišao TIC (FOTO)

Objavljeno: 18.5.2017. u 13:05
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Povodom završetka građevinsko-obrtničkih i restauratorskih radova, gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta, u pratnji suradnika, zamjenika Zvonimira Vrančića te pročelnika Darka Kasapa kao i direktora TZ Grada Zadra, Ante Radosa, obišao je danas novi Turističko-informativni centar na Poluotoku. Obilasku su se pridružili direktorica TZ Zadarske žuapnije, Mihaela Kadija, predstavnici nadzora i izvođača radova te pročelnik Konzervatorskog odjela u Zadru, Igor Miletić.

Direktor TZ Grada Zadra, Rados ovom je prigodom kazao kako se radovi polako privode kraju te da se za petnaestak dana može očekivati tehnički pregled građevine.

- Prvi informatori u našim prostorima očekuju se polovicom lipnja mjeseca što znači da u špicu sezone ulazimo sa funkcionalnim TIC-om, istaknuo je Rados.

Kazao je da je projekt izgradnje TIC-a dobar primjer sinergijskog djelovanja destinacijskog menadžmenta gdje su uključene i institucije grada i turističke zajednice kao partneri i suinvestitori:

- TIC će biti jedan hot spot, odnosno jedna početna točka gdje će naši gosti moći primiti sve potrebne informacije kada dođu u naš grad, rekao je direktor Rados te dodao da će se na jednom mjestu moći prezentirati cjelokupna ponuda grada Zadra i Zadarske županije.

Cijena građevinsko-obrtničkih i restauratorskih radova iznosi 9 milijuna i 800 tisuća kuna, nakon čega će uslijediti opremanje. Ukupni trošak investicije iznosi 11 milijuna i 400 tisuća kuna.

U dvorištu TIC-a predviđene su prezentacije različitih turističkih sadržaja kao i mogućnost održavanja manjih koncerata, dok će za poslovne prostore u prizemlju biti raspisan javni natječaj , a njihova će funkcija biti u sladu s turističkom svrhom.

Gradonačelnik Kalmeta istaknuo je značaj ovoga projekta za grad, građane, turizam i za očuvanje zadarske spomeničke baštine.

- Posljednjih desetaka godina ovo je bila crna točka na Poluotoku. Trebalo je novaca, znanja i ideja da se ovo završi i stavi u punu funkciju daljnjeg razvoja turizma Zadra i Zadarske županije. Izgled je onakav kakav je bio nekad što zahvaljujem konzervatorima ali također moram zahvaliti i izvođaču radova jer kad se radovi odvijaju u staroj povijesnoj i zaštićenoj jezgri grada, nikada ne znate što vas može dočekati, rekao je gradonačelnik Kalmeta ujedno zahvalivši i turističkim zajednicama te brojnim suradnicima iz gradske uprave koji su radili na ovom projektu.

Gradonačelnik Kalmeta podsjetio je da je u sljedećem razdoblju planirana obnova nekoliko povijesnih lokacija u središtu grada, prije svega Trg tri bunara i Trg sv. Frane te Citadela, Providurova palača, zadarski bedemi, uvala Jazine i riva, nakon čega ćemo, kako je kazao, moći reći da su svi bitni povijesni objekti na Poluotoku uređeni i stavljena u funkciju građana i gostiju te daljnjeg razvoja zadarskog turizma.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 2.3/5 (3 votes cast)
OTVORENJE U LIPNJU Kalmeta obišao TIC (FOTO), 2.3 out of 5 based on 3 ratings

6 komentara za “OTVORENJE U LIPNJU Kalmeta obišao TIC (FOTO)”

 1. stokan sitnog zuba

  a zašto je ime “tic” (centar) a ne “tis” (središte) ?
  da i jugoslaveni razumiju ?

  hihihi

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 2. Uglavnom poslije izbora sve ce biti gotovo
  Zadar ce u 3 dana postati Monte Carlo hahaha
  Dosta je šala…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 3. Gle ljepotice Mihaele Kadija ?! U Zg u HTZ su je zvali pogrdnim imenom .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. Četiri kantuna

  Di su uspili nači šljem za Kasapa ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  • stokan sitnog zuba

   pa zar ne vidiš da to nije kaciga !
   to je kupola tenka na dračevcu !
   hihihi

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program