Pederska posla

Objavljeno: 17.5.2017. u 17:34
Autor: , e-mail: online@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Jedan zadarski portal, „najčitaniji u regiji“, kako se predstavlja, misleći vjerojatno na euroazijsku regiju (i šire!), danas je izdao jasnu direktivu svojim čitateljima za koga da glasuju. Odnosno da glasuju za svakoga, osim za jednog kandidata, „od kojih im se plače“.

Jučer me prijatelj nazvao i najavio da će takvo što danas izaći na tom najčitanijem portalu s ove strane polutke, i ne mogu reći da nisam vjerovala.

- Tražili su 20.000 kuna za oglas u kampanji, a dobili 5.000. Danas im ističe oglašavanje, pa će sutra odmah udariti po tom „neposlušnom„ kandidatu. – kazao mi je ovaj.

I baš jučer ujutro, vrteći financijske izvještaje političkih stranaka u utrci za Grad i Županiju, vidim da taj najčitaniji portal debelo vodi baš pred svima, daleko i manje fantazmagorički čitanijima.

Ovi koji su dali 20, 30, neki i po 40 tisuća kuna, smiješe nam se i dalje s tog portala i poručuju da je vrijeme za akciju, da se dižemo, da su Zadar ljudi i da je vrijeme za promjenu – i o njima svako dobro. Ali za ovoga s 5.000 kuna – šamarčina.

Odmah da objasnim što se to mene tiče i u čemu je problem, ako već nije u tome što je 5.000 kuna mali novac za vlasnika ovog velikog portala i njegove debele apetite.

Vlasnik tog najčitanijeg portala, naime, zapravo je moja greška i da nije mene, u neku ruku, niti bi ovaj prvi platio 5.000 da ga se blati tri dana do izbora, niti bi ostali platili ukupno preko 100.000 da ih se ne blati.

Čovjek je nekom greškom prirode, naime, radio kod mene. Pronašla sam ga u podrumu neke propale firme i s vremenom mu povjerila dobar dio posla u redakciji. Bilo je sumnji, definitivno, ali računaš da ti možeš s time na kraj (sa čime pametan čovjek nikada ne računa, sad znam), bilo je i dobronamjernih poziva upozorenja, ali ne – ne znaju oni, ja znam bolje… i prije nego trepneš, u problemu si.

Pa da skratim dugu priču. Nakon više godina, ispostavilo se slijedom navedene moje ondašnje logike (?) da čovjek koji radi sa mnom nije „samo gay“, nego da voli „mlađe“ dečke. Uglavnom mlađe od 16. Da nije samo lažov, nego da ne zna govoriti istinu. Da nije samo da je u garsonijeri živio s momkom koji slučajno ima AIDS nego je, obzirom da je garsonijera imala jedan krevet i da je priznao da su „nekad bili u vezi“, vjerojatno s njim i spavao (dalje da ne govorim). Da uopće nije radio posao za koji ga plaćam već je plaćao druge da to rade za njega jer on niti nije bio obučen za ono za što je tvrdio… Ali ako pomislite da mora biti da lažem jer da je ovo previše… Pričekajte do dijela filma gdje on odlazi od mene. Odnosno biva istjeran zbog još jedne laži u nizu koja je prelila prepunu čašu.

Za njim ostaje računalo firme i u njemu materijal za dvije Kriminalističke policije, Opću bolnicu i dobru psihijatrijsku ustanovu.

Čovjek nije gubio vrijeme. Otkrivam da se i sam spremao na odlazak, ne uspijevajući me smijeniti s pozicije vlasnika, pa je pokrao sve fotografije sa Z NET portala i umjesto za nas, sklapao poslove za svoju novu firmu, samo Bog zna što obećavajući i nudeći, te kako se predstavljajući, a kad ni sve to nije bilo dovoljno, onda je ljude ucjenjivao da rade s njim, ne birajući sredstva i priče.

Baš kao što je svima koji su htjeli slušati pričao priče o svom bivšem poslodavcu iz Bibinja, tako je sa mnom, sa mojom fotografijom i fotografijom mog brata, otvorio rad svog portala.

I tako dalje i tako dalje.

Jesam li rekla da je preostalih dvije ili tri godine svojoj bivšoj redakciji slao sve inspekcije svijeta? Da nikad nijednog fotografa nije platio, pa je zato svakih nekoliko mjeseci drugi autor njegovih galerija? Da je kupio desetke tisuća „lajkova“ na Facebooku u znak potvrde da je „najčitaniji“?

I sad… zašto sam toliko dugo sjedila i čekala?

Prvo, nisam čekala. Njegove seksualne sklonosti iz domene Kaznenog zakona RH predmet su istraživanja PU zadarske, ali znamo kako sporo tamo vrijeme teče (i zašto), pa rezultate istrage koje bi mnoge majke Dalmacije, i šire, dočekale s olakšanjem ja ne očekujem prije 2056.

Drugo, jer je zbilja previše, odavna. Ma od koga da dolazi.

Kad si najčitaniji, uostalom, onda naprosto moraš završiti na naslovnicama.

Evo ti jedne.

Danas će te svi čitati. U prvom redu vlasnici svih preostalih portala u gradu koje teroriziraš godinama.

Ovo je ekskluziva, stari. I dobro znaš da je istina. Ti možda imaš moje fotografije koje si ukrao iz mog računala i dijelio ih svima koji su htjeli gledati, ali kakvo je kazneno djelo žena u 30-tima u kupaćem kostimu naspram tebe kakvog sam se u samo pet minuta razmišljanja uspjela sjetiti?

Ja ti neću anonimno slati poreznu, radnu i ine inspekcije koje si svima nama redom slao. Ja ti darujem kolumnu.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.2/5 (16 votes cast)
Pederska posla, 4.2 out of 5 based on 16 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program