ISTINA O “KOALICIJI” MOSTA I AM U ZADRU ili priča o (skoro) savršenoj prevari birača…

Objavljeno: 27.5.2017. u 16:00
Autor: , e-mail: online@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Na dan izborne šutnje, 20. svibnja u 14:39 sati, redakcija Z NET portala prima email iz središnjice Mosta sa popisom svih izbornih stožera:

Na njoj ni Zadra ni Zadarske županije, ali izborna je šutnja i nema svrhe više ni pitati se zbog čega je tako.

Istog dana, u 18.19 sati stiže drugi email iz Mosta.

Onaj s rasporedom glasovanja Mostovih kandidata:

Opet Zadra i zadarskih kandidata – nigdje.

Primamo i raspored dostupnosti za izjave za medije po stožerima Mosta:

Jasno, nema stožera – nema izjava. Ali, ima li kandidata?

Kunem se da smo dan prije izbora išli provjeriti na stranice DIP-a dal’ Akcija mladih u Zadru zaista izlazi na izbore u koaliciji s Mostom.

Izlazi.

Ali pita li se Most, očito, zapravo nemaju previše veze jedni s drugima.

Izborna šutnja brani nam pisanje o tome, premda je savršeno jasan iznenadan odmak koalicijskih partnera koji su samo dva dana ranije u MAS-u biračima svečano objavili zajednički izlazak:

Prolazi i glasovanje, birališta se zatvaraju i kreće objava rezultata.

Krenut ćemo od kraja.

U gradu Zadru, Akcija mladih formalno u koaliciji s Mostom, ponavlja zapravo rezultat iz prošle godine, ali tomu se sada pribrajaju birači Mosta i imamo vrlo plastičnu, sljedeću matematiku:

2016. godina

AM + Živi zid = 2.023 glasa odnosno 6,5 posto

MOST = 3.676 glasova ili 11,80 posto

2017. godina

AM + MOST = 3.419 glasova ili 13,97 posto

Živi zid = 786 glasova ili 3,21 posto

Most je, dakle, na zadnjim izborima održanima u gradu osvojio više samostalno no sada sa Akcijom mladih, s time da je 2016. na izbore izašlo nekoliko tisuća birača više u Zadru.

Idemo dalje. Na glasovanje u ulici stanovanja kandidata AM/MOST za zadarskog župana, Marka Pupića Bakrača, gdje iznova dokazujemo “uspješnost” Mladih, odnosno kandidata Pupića Bakrača.

Prije samo nekoliko mjeseci, na općim izborima, tamo je MOST odnio 70, a Akcija mladih sa Živim zidom još toliko glasova. Ukupno 140.

Svibanj 2017.:

Živi zid odnosi 17,

a AM u koaliciji s Mostom – 135 glasova!?

Pupić Bakrač ni sa Mostom ne uspijeva izvojevati pobjedu čak ni u svojoj ulici, odnosno MO. U “svojom” kvartu koji pokriva ulicu Josipa Kosora, Brodarica, Pupića Bakrača od šale zapravo dobiva novi zadarski župan, kandidat HDZ-a Božidar Longin.

44 posto tamošnjih birača zaokružilo je Longina, a Mostovca (?!) Pupića njih 120 ili 25 posto.

Da se birao predsjednik kućnog savjeta, ne bi prošao.

Zapravo, više je glasova u njegovoj ulici dobila županijska lista koalicije AM/MOST – 135!?

Na biračkom mjestu kojemu pripada Dubrovačka ulica, primjera radi, a u kojoj stanuje novi gradonačelnik Zadra, Branko Dukić dobiva 73,29 posto.

U Širokoj ulici, dalje, zbog koje su Pupića Bakrača (formalno) iznosili sa sjednice Gradskog vijeća, on dobiva 94 glasa od ukupno 521, koliko ih je izašlo na izbore.

Uz Dukića, i Božidar Longin ima solidan legitimitet i u svom biračkom odboru, onomu kojem pripada Obala kneza Trpimira. Dobio je 222 glasa ili 46,44 posto od ukupnog broja izašlih na izbore.

Drugi glas AM, Marjana Botić, prošla je ipak najlošije i dobila 38 glasova na biračkom mjestu koje pokriva njenu Šibensku ulicu, iliti – 7,90 posto.

Štoviše, i tamo je Dukić pobijedio s 51,56 posto.

Okrznut ćemo se usput i priče sa SDP-ovcem velikih ambicija širokog spektra, Antuna Novoselovića. On na svom biračkom mjestu koje pokriva ulicu Vlatka Mačeka dobiva 89 glasova od ukupno 403, odnosno 22,76 posto!?

Zapravo, zadarski je SDP jedna posve druga i jednako zanimljiva priča. Oni su u finišu uspjeli pasti sa 10.356 lanjskih na 5.448 glasova, za što nikako nije zaslužna samo Glasovac.

Iz nekih svojih razloga (?), Baja je veći dio kampanje proveo favorizirajući kandidata Akcije mladih, Pupića Bakrača, no Sabljar Dračevac, pa čak i Glasovac:

Nakon ovakve kampanje, tijekom koje SDP-ovci lobiraju za “mlade”, “mladi” grabe od Mosta, Most inicijalno od HDZ-a, potom i od SDP-a, Akcija mladih sa 50-godišnjim Pupićem Bakračem na čelu kolone osvaja 7 mandata u Skupštini Zadarske županije, odnosno 5 u Gradskom vijeću Zadra.

Novo iznenađenje.

Među sedmoricom 3 Mostovca (Bjeliš, Gregov i Meštrović), ajde, i jedan nezavisni iz Kruševa (Matić), te Pupić, Botić i Rubeša, ali u Gradu…

Akcija mladih na plećima Mosta, ovi opet na plećima tobož neposlušnosti HDZ-u, u Vijeće ulazi sa – SVIH pet svojih kandidata: Rubeša, Botić, Pupić Bakrač, Baus i Gambiraža!?

Nije ni čudo da Most od izbora do danas ni riječi nigdje nije objavio o “trijumfu” liste u Zadru i Zadarskoj županiji, odnosno da je od tog dana zamrla i cijela zadarska filijala AM od koje smo navikli na dnevni teror.

Pupiću idu sve čestitke. Laži, obmane i manipulacije šire krug svojih žrtava sa zadarskih birača na političku scenu i baš mu ide od ruke. Ovo je maestralno.

Premda…

Pupić svoj rezultat vrlo plastično duguje najmanje Mostu, Antunu Novoseloviću i zadarskom SDP-u. Kako li će vraćati svoj dug?

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.9/5 (15 votes cast)
ISTINA O "KOALICIJI" MOSTA I AM U ZADRU ili priča o (skoro) savršenoj prevari birača..., 3.9 out of 5 based on 15 ratings

12 komentara za “ISTINA O “KOALICIJI” MOSTA I AM U ZADRU ili priča o (skoro) savršenoj prevari birača…”

 1. Objektivno i vrlo jasno napravljena postizborna analiza koja pokazuje na što su sve bili spremni “pošteni kandidati Mosta i AM”i na koji su sve način pokušavali prevariti birače, misleći kako im mogu prodati rog za svijeću. Ali pametan je ovo narod, zna ovaj narod koga želi.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.3/5 (7 votes cast)
 2. Nije ti dobro arijana jesi li razmišljala o nekakvoj terapiji tabletama bilo čemu da ti bude bolje. Mi te volimo a ti nas seciras. Nemoj arijana molin te. Volim te. Kad srusimo vlast u zadru ti ces biti glasnogovornica i dati cemo ti cijelu sobu za presskliping.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.8/5 (5 votes cast)
 3. čim se napiše istina AMovci počnu s tom pričom o tabletama i terapijama za Arijanu
  preprozirno i jadno..veliki moralisti hmm..
  prije bi njima Petrov trebao preporučiti štogod za njihovo mentalno zdravlje.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.4/5 (5 votes cast)
 4. Vicenca Fabro

  U VRIJEME KADA HADEZE FARAONSKI IZBCUJE LEGALNO IZABRANE MINISTRE IZ VLADE NAZOVI NOVINARKA ARIJANA NIJE IMALA NIKAKAV KOMENTAR. Faraon je za nju tata mata za njega kleči kleca i moli kao što je nekada molila Nefertiti za svakog faraona dok je kao konkubina živjela u dvorcu, i dok nije ukebala Faraona Ehnatona, tada se preselila u palaču, što za tebe draga sveznajuća faraonska konkubino nikada ne će biti moguće jer svi tvoji farani polako ispadaju iz praznih političkih vreća kao da nikada nisu ni postojali – bezlični, neznanja puni a lica su im već smrskana općom žalošću naroda kojega su svojim nezanjem upropastili, DRAGA ARIJANA priznaj da je Akcija MLADIH POBRALA USPJEH ZAJEDNO SA MOSTOM I ZA DOBROBIT TVOJU PREDLAŽEM DA TVOJA ŠUTNJA POTRAJE 365 DANA JER ISPADAŠ SMIJEŠNA, ab FARAONI NI NE ZNAJU DA POSTOJIŠ

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (4 votes cast)
 5. Vicenca jebes ga izgubili smo te trajno.. kak’i faraoni kak’i bakraci matere ti mile?!?! Ovdi kralju pricamo o matematici, ajde leci.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
 6. @vicenzaaaaaaaaa

  Na kojim je Vicenza pilulama? Smanji dozu sto god koristio.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
 7. Vicenzo stalno o arijani
  Sto god da citam on o njoj
  Jesi ti covjece opsjednut tom zenom
  Tiha patnja ili kako god se to zvalo
  Vrati se na temu i daj nesto pametno reci…..za promjenu

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
 8. Znam jednu gogu, isto je na terapiji…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 9. Vjerovatno si ti na terapiji
  Pa mislis da su i drugi
  Popi nesto za smirenje…tribat ce ti

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 10. To Marko i ekipa pišu iza tog nicka,preprozirno.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 11. gogavicenzo

  Ako je netko proziran, onda je to kradeze hibrid!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 12. E…a niko nije reka di je najbolji burek u Gradu.

  Visok!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.7/5 (3 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program