HSLS predstavio program „Bolji Zadar“: naglasak na pokretanju gospodarstva, stručnoj upravi i smanjenju razlika

Objavljeno: 10.5.2017. u 17:29
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Zadarski ogranak Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) predstavio je na konferenciji za medije program za lokalne izbore pod nazivom „Bolji Zadar“. O programu su govorili HSLS-ov kandidat za gradonačelnika Nino Dellavia i kandidati za njegove zamjenike Ivica Žuvela i Marina Marić.

„Ovaj program rezultat je dugogodišnjeg rada HSLS-a u Zadru, osluškivanja potreba građana i konzultiranja niza stručnjaka. Radi se o zaokruženoj viziji Grada, temeljenoj na preusmjeravanju gradskog novca prema najpotrebitijim skupinama građana i nerazvijenim dijelovima grada. Program predviđa niz mjera za povećanje zaposlenosti, korjenite promjene u radu uprave i gradskih poduzeća te smanjenje režija i nameta u poslovanju“, rekao je HSLS-ov kandidat za gradonačelnika.

Dellavia je istaknuo kako je uvjeren da će Zadrani prepoznati kvalitetu programa, izaći na izbore u što većem broju i glasati za bolji Zadar.

„Program se sastoji od tri dijela: „Vizija, a ne provizija“, gdje iznosimo plan preuzimanja gospodarske inicijative i povećanja zaposlenosti, potom slijedi dio pod nazivom „Stručnjaci, a ne rođaci“, u kojemu iznosimo viziju stručnog, transparentnog i efikasnog upravljanja Gradom te u zadnjem dijelu „Svima, a ne samo njima“ donosimo niz mjera za smanjenje razlika i među građanima i među kvartovima“, rekla je Marina Marić na predstavljanju programa.

Ivica Žuvela govorio je o nužnosti poboljšanja zdravstvene i socijalne skrbi u svim dijelovima grada.

„Naša je obveza brinuti o starijima i nemoćnima, ali i ulagati u cjeloživotno obrazovanje i zapošljavanje starijih. Nužna je izgradnja Doma za beskućnike kao i Centra za boli za pacijente u terminalnoj fazi bolesti. Grad Zadar se treba aktivnije baviti zdravljem svojih građana: nužna je obnova infrastrukture domova zdravlja, uvođenje dežurne stomatološke službe, uspostava pomorske medicinske službe, poboljšanje pristupa primarnoj i hitnoj zdravstvenoj zašiti. Vrhunski medicinari masovno bježe iz Zadra i nizom mjera planiramo zaustaviti taj bijeg“, rekao je Žuvela.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.8/5 (22 votes cast)
HSLS predstavio program „Bolji Zadar“: naglasak na pokretanju gospodarstva, stručnoj upravi i smanjenju razlika, 4.8 out of 5 based on 22 ratings

5 komentara za “HSLS predstavio program „Bolji Zadar“: naglasak na pokretanju gospodarstva, stručnoj upravi i smanjenju razlika”

 1. Vicenca Fabro

  kada ovaj DELAVIJA pobijedI more će osekati i moĆi će se pješice do Preka!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Bitno da kod Fabria ima mlika da posišu svi muskarci u zadru(koji jos nisu)…
  Haha…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 3. Kako ljudi za sitne interese pljuju npr po Dellaviji, to su rvati koji su ovu Državu kao četnici opljačkali isti su četnici i kad se takva bagra usporedi sa četnicima onda znamo da Dellaviu Nemogu napadati

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. Vicenca Fabro

  vice tebi ne bi da iako se namećeš!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 5. Namecem?
  Ne budi smješan…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program