BULJ PREDLAŽE DALMATINSKU REGIJU I CENTAR SPLIT Zadarski HDZ odgovara: “Glas za MOST i Akciju mladih je glas PROTIV Zadra!”

Objavljeno: 19.5.2017. u 16:19
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Danas je tiskovnu konferenciju održao predsjednik ŽO HDZ-a Zadarske županije, Božidar Kalmeta, i to kao odgovor na istup jednog od čelnika MOST-a, gosp. Mira Bulja, koji je izjavio da treba ukinuti sve četiri dalmatinske županije i od toga napraviti samo jednu dalmatinsku regiju s centrom u Splitu.

Evo što su Županijski i Gradski odbor HDZ-a zajednički odgovorili na takav prijedlog Mosta:

“To se samo nadovezuje na politiku MOSTA čija je temeljna reforma ukidanje županija i regionalizacija Hrvatske. Suprotno tome sva naša politika svih ovih godina je jačanje Zadra kao centra županije i protivljenje institucionalnom razvlašćivanju Zadra čije institucije su za vrijeme SDP-ove Vlade otišle iz Zadra.

Osim toga MOST se u presudnom trenutku, kao partner HDZ-u u Vladi, svrstao uz SDP prihvaćajući njihovu inicijativu za smjenom ministra Marića i time pokušao srušiti Vladu čiji je on dio, odnosno destabilizirati Hrvatsku. Kao argumente su uzimali jeftinu političku demagogiju i to samo iz jednog jedinog razloga, a to je skupljanje jeftinih političkih poena u predizbornoj kampanji za lokalne izbore.

Da stvar bude još gora, njihov koalicijski partner na razini grada i županije je tzv. Akcija mladih, koji niti su od akcije niti su mladi.

U protekle četiri godine u Gradskom vijeću zloupotrebljavali su demokraciju i pretvorili je u političko nasilje.

To je bila destrukcija svega što se radilo u gradu Zadru, od plana za razvoj Sveučilišnog kampusa, ŠC Višnjik, Kneževe palače i svih drugih poduzetničlkih inicijativa za bolji život građana.

Prema tome, glas za MOST i Akciju mladih je glas PROTIV Zadra i svih zadarskih potreba. Njihovi prijedlozi bi unazadili i vratili unatrag sve ono što smo desetljećima gradili do sada.

Prijedlozi ove političke opcije predstavljaju katastrofu za grad Zadar i u tom smislu su negativniji od svih političkih opcija koje su se pojavile do sada u gradu Zadru.

Zbog svega iznesenog još jednom pozivamo građane grada Zadra i Zadarske županije da prepoznaju opasnost za grad Zadar kojoj je osnovni cilj ukidanje županije i jedna regija Dalmacija čije središte ne bi bio Zadar, protiv čega se mi apsolutno suprostavljamo i godinama već borimo.

U bilo kojoj varijanti Zadar mora bit centar i zato pozivamo još jednom svoje sugrađane i žitelje Zadarske županije da izađu na izbore i svoj glas daju Hrvatskoj demokratskoj zajednici i našim koalicijskim partnerima kao i kandidatima Branku Dukiću za gradonačelnika Grada Zadra i Božidaru Longinu za župana Zadarske županije.”

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
BULJ PREDLAŽE DALMATINSKU REGIJU I CENTAR SPLIT Zadarski HDZ odgovara: "Glas za MOST i Akciju mladih je glas PROTIV Zadra!", 5.0 out of 5 based on 1 rating

13 komentara za “BULJ PREDLAŽE DALMATINSKU REGIJU I CENTAR SPLIT Zadarski HDZ odgovara: “Glas za MOST i Akciju mladih je glas PROTIV Zadra!””

 1. svi koji žele scenarij da nam nakon 20 godina, kao i prije tog vrimena gospodari s p l i t, slobodno se prije izbora i glasovanja popakujte i krenite prema splitu u zagrljaj grmoji, naravno na čelu s pupić bakračom i njegovim ađutantom cirkusantom rubešom, tj. tkz. a k c i j a mladih i neka se oni zipkaju u krilu svojih gospodara, mi smo zadrani i ostajemo u svom gradu a vi prkletnici koji ga radi svoje guzice želite bestidno prodati, izdati , marš vanka.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
 2. A da ove poštenjačine i rvatine proglase zadarsku županiju kao državu?
  Kalmeta doživotni predsjednik. Nije loša ideja.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  • još jedan putnik za split, pobrini se da povedeš bakračinu i ravno k bulju ili u bulju

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 3. A tko je od ove četvorice kandidat za gradonačelnika??

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 4. Lijepo,bogami,a Zadar je od vremena Bizanta do 1918. bio-glavni grad Dalmacije !!!!Hoće li se tako,u nekoj Buljevoj”budućnosti” naći neki novi Splićanin( kao dr.Ante Trumbić onda) koji je Zadar predao Talijanima !!!???

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
  • stokan sitnog zuba

   a isto dr. ante, ali pavelić, zar nije učinio ponovo – isto ?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • stokan sitnog zuba

    tj, skoro cilu dalmaciju !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • TOČNO!!!!”U Rimskim ugovorima navodi se Kraljevina Hrvatska,a ne službeni nazivNezavisna Država Hrvatska.Pavelić je talijanskom kralju ponudio u ime Hrvatske krunu kralja Zvonimira,a za nositelje te krune Italija je odredila vojvodu od Spoleta.Tu je povijesnu epizodu potanko opisao Giulio Vignoli u svojoj knjizi “Il sovrano sconosiuto-Tomislav Il Re di Croazia”,Milano 2006.
    (Izvor:Šenol Selimović: ESULI
    str:36/49)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 5. Komu, čemu?
  BULJU! :]

  Kaliprst!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
 6. Ne treba Zadru ukidanje županija i neki novi ustroj sa mogućim”regijama”!A to”komu-čemu” vrlo brzo bismo vidjeli da nas Splićani “uzmu pod svoje”! Moš mislit !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
  • Moj komentar je bija na clanak.
   Niposto se nije nadovezao na tvoj :)

   Sve!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 7. Ma “skužila” sam ja,ali bi nam stvarno bilo jao i kuku da nam se to dogodi!!Ugodan Vam dan,Kacijola!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 8. stokan sitnog zuba

  a baš bi bilo lipo da nam ker um (“pseći mozak”, na srpskom) bude predsjednik regije

  hihihi hihihi :)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program