Brkić poručio Pupovcu: Manjine neće određivati sastav Vlade

Objavljeno: 08.5.2017. u 17:19
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić obratio se medijima gdje je komentirao isključivanje Zlatka Hasanbegovića iz stranke i političku situaciju u Hrvatskoj.

”Hasanbegović je bivši član Predsjedništva HDZ-a, ali kandidirao se na listi Brune Esih i kao takav ne može više biti član HDZ-a, dakle sam se isključio HDZ-a. Takvih smo slučajeva već imali i on nije iznimka. Postavlja se pitanje kako to da je to sada napravio kad smo pokrenuli hrvatsko gospodarstvo i kad se smanjuje javni dug i kad turistički pokazatelji idu u prilog i kad je pitanje Pelješkog mosta riješeno i kada smo napokon riješili sve gužve na granicama. Postavlja se pitanje zašto to radi sada kada smo uspješno riješili krizu koju su izazvali SDP i Most kad su tražili izglasavanje nepovjerenja Mariću”, rekao je Brkić.

”Ja sam pobornik institucionalnog rješvanja problema. Zanimljivo je kako baš oni koji su najglasniji protiv politke stranke, kad su sjedince Predsjedništva, itetkako podržavaju stavove stranke. I on je podržao odluku Plenkovića da razriješi ministre Mosta. Sad odjednom naknadna pamet. To morate pitati njega”, kazao je Brkić.

”Odluka nije donesena nego sam vam rekao – Hasanbegović itekako dobro zna čitati Statut. Samom svojom kandidaturom bez suglasnosti stranke je sam odučio istupiti stranke. Sad ako on želi postati žrtva morate pitati njega. Meni je osobno žao. Mogao je doprinijeti, ali sretan mu put”.

Upitan kako komentira Hasanbegovićeve izjave u kojoj je političku situaciju nazvao ”moralnom kaljužom”, Brkić odgovara: ”To je ružan termin, moramo to izbjegavati. Kad je HDZ rušio svoju vladu tada je Hasanbegović to gorljivo podržavao. Sada sve institucije funkcioniraju. Kad je on bio ministar zašto tada nije tako gorljvo reagrirao?”.

”Kad dođe vrijeme za utvrđivanje većine svi ćete biti svjedoci hoće li HDZ imati većinu u Saboru kad premijer predloži nove ministre”, kazao je Brkić upitan ima li HDZ većinu.

Komentirao je i izjave Bože Petrova.

To što Petrov govori, to on ima svoju nišu za lokalne izbore. Zanimljivo je kako mu do jučer taj isti HDZ nije smetao da ima 4 ministra, predsjendika Sabora. To samo govori o njemu, tko je i što je”, kazao je.

”Kako to da Hasanbegović iza sebe nema nikad fotografiju Franje Tuđmana nego neke druge slike? Kako to da nije stao u borbu za obespravljene Hrvate u BiH? Kako to da nije stao u obranu članova HVO-a? Mi o sebi govorimo svojim djelima”, kazao je.

Osvrnuo se i na potpredsjednika SDSS-a Milorada Pupovca.

”Koliko ja znam Pupovac je podržavao sve vlade pa i onu bivšu gdje je Hasanbegović bio ministar. On je član Sabora i podupire vladu. Nacionalne manjine neće određivati sastav vlade. Ovo je Hrvatska država i uz nacionalne manjine odlučuju Hrvatice i Hrvati. To je naša zemlja. Zamislite kad bih ja govorio o tome kako će Vučić u Srbiji rekostruirati vladu”, kazao je Brkić.

”Utakmica će se uskoro igrati u Saboru kad se predlože novi minstri. U ovoj utakmici SDP i Most su gubitnici, a HDZ je pobijedio 3:0. Ne zato što mi likujemo zbog toga nego je činjenica da takva jefitna denagogija nikome ne koristi osim onima koji žele kaos u politici. Itekako je stabilna politička situacija. Sljedeća većina će se utvrditi kad premijer predloži novi sastav Vlade”, rekao je.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

12 komentara za “Brkić poručio Pupovcu: Manjine neće određivati sastav Vlade”

 1. ha..evo ovog BISERA..nego jeli on sve ispite položio to nije još objavio..ha..pa Pupi je etobiznismen..on je uz svaku vladu..svakog premijera..mirno..tiho..njegov glas i ostalih manjina vama gos.Vaso puno znače..i glas dijaspore da dođete na vlast i normalo taj GLAS ZA puno i košta..a to opet plaća stoka sitnog zuba..možda ste mu obečali kakvo ministarstvo ili će te popraviti dobro susjedske odnose …ah tko vas ne zna..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  • stokan sitnog zuba

   šuška se da bi pupavac mogao biti ministar obrane
   hihihi

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Ajde Vaso ne brsti.
  Hrvati i ne odlučuju o svojoj sudbini.
  Nije tu samo Pupovac, tu je i Vučić, Merkel, europski masoni sa svojim masončićima kao što
  su kokolinda, šeks, gregorić, mateša,valentić…
  Ti i tvoj HDZ o ničem ne odlučuju. Vi provodite njihove odluke.
  Tako nešto je rekao lucifer Šeks.
  Sram vas bilo.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Za sve prave rvatine jedno pitanje! Koliko ste neposrednih (stvarnih) predaka imali kroz 31. generaciju ? Mora da su svi bili rvatine ka i vi..pas vas ujba

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 4. Pitanje br.2 ! Kolika je vjerojatnost da je “vuk” Milijan Brkic cisti hrvat, kroz 31. generaciju?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Pitanje za tebe djole,jel tvoju prababu uz tarabu turčin….pa onda ste tzv nacija tj ture si čisto
   polubijelo

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 5. To brate. Volim ljude koji su makar na tragu ispravnog razmisljanja.Za prababe i pradide sam siguran…za dalje nisam.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Ti si provokator običan uz sve žrtve što je moj narod proša tko si da si,no sve u rok službe pa tko voli čekat će

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 6. Ovo što Vaso zbori je pokušaj popravka štete nastale nedavnom saborskom blamažom i padom rejtinga stranke.
  Ovo je u dogovoru s Pupovcem u smislu “daj me malo poplljucaj, ja ću to odšutjeti ali biće sve po mom”. Zadovoljni rvatine a i Pupovac.
  U ovo se savršeno uklapa i izjava Dalićke o krivnji Todorića.
  Ni Todoriću , kao odgovornoj osobi, ne će biti ništa a imovina ostaje.
  Platit će to sve hrvatski građani.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 7. … i nebi bilo čudno da Gazda do izbora završi u pritorku (Remetinec). Ali samo do izbora i to po dogovoru.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 8. Ovi cetnik popovac lukava lija.Stalno protiv ustasa ,a sto sa cetnicima,velikosrbima ,jugoslavenima i ostaloj bagri.Anifasisti u drzavi tako zvanoj SFRJ nisu postojali .Postojali su samo KOMUNISTI.I nije bilo slobode za vrime njihove strahovlade od 1945 do 1990.USTASE SU BORCI ZA SLOBODU HRVATSKOG NARODA I ZA HRVATSKU DRZAVU .Sto je zaboravija klanja i agresiju 1990 na Hrvatsku Drzavu .I klanja od 1918.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 9. Di su Hrvati iz smrdije koji su genocidom istjerani dok se srbadiji abolicije dijele i kuće i stanovi popravljaju i vraćaju
  Di Hrvati iz Banjaluke nijednog nema,sve genocid velikosrpski rastjerao ,ali jbg ima rvata koji vole više četnike

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program