VIDEO: Cvjetne gredice na zadarskoj rivi

Objavljeno: 21.4.2017. u 12:26
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Na dan Zadarske županije otvorena je i vrtna izložba “Cvijet Zadra”. Ponovno je na jednome mjestu okupila sve cvjetne znalce, ali i ljubitelje cvijeća i vrtne umjetnosti 

Ova manifestacija, koja na kreativan način slavi buđenje prirode, već treću godinu povezuje hortikulturu s gospodarstvom te bojama i mirisima najavljuje novu turističku sezonu.

Zadarska riva i ove je godine odjevena u šareno cvjetno ruho, piše Radio Zadar. Dvadeset i dvije nove gredice s petnaest tisuća sadnica uredilo je sedamnaest izlagača. Na Cvijetu Zadra ove godine sudjeluju sva hrvatska komunalna poduzeća.

Nove, inovativne ideje u vrtnoj umjetnosti mogu predstaviti i na ovoj manifestaciji koja je već postala tradicionalna.

Lenko Ugrinić, direktor Nasada d.o.o., Zadar: To je ne samo hortikulturno događanje od velike važnosti za Zadar nego i turistička manifestacija. Uređenje jedne destinacije govori o uljuđenosti ljudi u tom prostoru a svi se razumiju u cvijeće, vole cvijeće, a turisti to znaju cijeniti.

U četiri dana Cvijet Zadra donosi stručna predavanja, brojne edukativne radionice za djecu, a kada bura oslabi, moći će se i na vožnju cvjetnim gajetama na latinsko idro. Svi koji posjete Zadar, cijelo će ljeto moći uživati u ovim jedinstvenim cvjetnim kreacijama.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program