Oni su s Vibera, a mi s WhatApp-a

Objavljeno: 07.4.2017. u 15:43
Autor: , e-mail: blondie@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

„Plavi ti se Messenger, viđen ti je Viber, stoje dvije kvačice na WhatApp-u,

A tebe nema ti nisu tu“….Sramiš li se čovječe, vlasniče pametnog telefona s vrlo glupim potezima.

Ne. Znam da se ne sramiš. Jer da posjeduješ obraz znao bi da znam da si pročitao poruku, a ne ti se još skrivaš se iza ISPORUČENOGA!

Život je nekad bio jednostavniji. Puno jednostavniji.

Davnih dana kada si nekog trebao slao si mu pisma, preko sedam brda i dolina.Usnama su pripadnice ljepšeg spola ostavljale trag na papirusu, mirisima ruža kapale „osjećaje“ po zadnjim slovima najljepših ispričanih ljubavnih priča.

Nakon pera, ugljena, olovke došao je telefon. Čula si mu glas, osjetila njegovo raspoloženje, mogli ste pričati satima. Bilo je to simpatično.

Sjećam se kako smo kroz srednju školu jedva čekali da zazvoni telefon da možemo otrčati  u sobu i prepričati sve ljubavne i manje ljubavne dogodovštine turbulentnog razdoblja našeg života. Vrlo “turbulentonog”. Da li me je on pogledao na odmoru ili nije :)

Onda je naglo nastupio sms kao jedan vrlo raširen oblik komunikacije. Svi su tipkali nekome. Netko dečku, netko curi, a oni manje sretni mami i tati da su dobili pet iz matematike ili fizike. Kliše.

Imaš li za poruku? Najtraženija molba svih srednjoškolaca ikada, koju današnja djeca nisu imala potrebu koristiti. (Oni traže lozinke. Samo lozinke preko kojih tupavim pogledima u ekrane  sheraju i lajkaju živote. Ne sudimo ih, samo analiziramo. Svako vrijeme ima svoje priče).

Što nam se dogodilo nakon što su roditelji dobili ogromne račune telefona jer smo nekad zvali njega na mobitel kad bi oni zaspali? Dogodila nam se revolucija postojanja.

Dogodio se internet kao masovno oružje uništenja emocija i psihičkog zdravlja. Sve se googla, sve se nadzire, sve se zna. Baš sve. Doslovno.

Od jednom na scenu stiže jedna kvačica, dvije kvačice, viđeno, pročitano a do kraja IZIGNORIRANO!!!???

WhatApp-ovi i Viberi postali su ubojice romantike i ljepote postojanja.

Da li je na vezi ili nije, da li se možda lukavo sakrio i sve nadzire?? Zašto je promijenio sliku na profilu svog komunikacijskog kanala?

Ubili su otisak usana s početka priče (nije mi nešto romantična ona ogromna pusa na Viberu) i miris ruža, ma sve je pošlo u jednu veliku wi-fi zagonetku postojanja. Baš je.

Mislim da su muškarci definitivno za svoj virtualni život odabrali planet zvan Viber (Vrlo logičan potez naravno, jer Viber ima velike ikone, a njima je veličina još uvijek presudna, kakav šok i nevjerica) a mi smo odlučile biti ponizne i skromne i koristi manje ikonice i zato smo se naselile na WhatApp-u na kojem čekamo trenutak da se možda preselimo na Viber. Svi muškarci koji s tobom nešto žele su na Viberu, garantiram. Oni se tamo najbolje snalaze. Pregledno im je, ponavljam sve je veliko  i očito ugodno.

Naravno mi tamo dolazimo samo ako nas pozovu, pa se zajedno družimo u bespućima noći i proživljavamo možda i najteže traume naših ljubavnih odnosa. Oni na svome planetu njeguju često vrlo nedefinirane odnose. Ponašaju se nekad i bahato i uopće ne koriste širok spektar ikonica i grafika preko kojih bi mogli pokazati da im je stalo, ili pak da možda nije. Vrlo jednostavno. Dođeš, odabraše i pošalješ ako ti je stalo i ako to želiš. Sve je stvar odluke.

Naravno uz ova dva planeta javio se i još jedan planetić zvan Messenger na kojem žive potencijalni udvarači, potencijalni prijatelji i naporna rodbina. Njih tamo odrađuješ jer moraš. Trpi i budi što kraća u davanju iskaza. Manje će boljeti.

Dakle kako to izgleda u stvarnosti interpunkcijskih znakova, ikonica i nadgledanja kad je tko na vezi ili nije?

Ja kategorički tvrdim stalno upadam u odnose s likovima koji su virtualno stalno na vezi, ali fizički u istu ne mogu upasti tako lako.

Pokoro moja, dokle ćemo tako?

Oni se najčešće ne mogu realizirati u ozbiljnoj ljubavnoj vezi, pa glume frajere online. Tamo negdje uz dobar paket internetskih podataka oni su najveće mange, lomitelji srca, razbijači čaša u kafanama, nekad čak glume da su ozbiljni i da nešto žele s vama. Imaju dobru profilni sliku, tipa zalazak sunca, valovi i pjena, pogled u daljinu, prizori Risnjaka ( NA KOJI VAS NIKAD NEĆE ODVESTI, IAKO SU OBEĆALI DA HOĆE).

Rekao bi čovjek da su dobri ljudi. Kad ono, oni su samo „frajeri“ s Vibera.

Oni često odrade  samo “isporučeno”, a do “viđenog” glume glumu. Dramska akademija bi ih primila brz prijemnog ispita. Toliko dobro se užive u uloge “Meni je stalo do tebe malena” da i ti navino pomisliš evo sad će, sad će se javiti.

Ma dobro prošao je koji sat, sad će on….Možda mu je gužva na poslu, možda ima probavnih tegoba….Možda je glup. E ovo zadnje još jednom dobro analiziraj.

Djeluju mi kao da čekaju da ih netko spasi iz svog bezdanje postojanja. Oni su Todorić i Agrokor u jednome, a ti bi trebala očito biti njihov Antonio Alvarez 154! Kakva je korist od spašavanja tog urušenog sustava? Najčešće nikakva! Vjeruj mi.

Što mi glumiš glumu, što dobivaš od toga da moja psihička stabilnost bude u rangu Agrokorovog kreditnog rejtinga?

Što ti misliš da nećeš biti pročitan iza tog skrivanja, šifriranje razgovora i sličnih budalaština. Budi faca i pošalji mi legalni sms pa da vidimo gdje si onda macane s mreže, bez udice i štapa :)

Vrlo je naporno to nadziranje svakog trenutka, izgubili smo prostor za normalan život. Moja frendica je toliko detaljno ušla u odnos s jednim virtualnim majmunom, da je imala tablicu njegovo online stanja, prema kojima je točno znala gdje se u kojem trenutku majmun s bananom i nalazi. Kažete da se UDBA ugasila, što ugasila jača je nego ikada! Mi vas detektiramo prije nego vi krenete muljati i praviti se hrabrima preko tipkovnica vaših telefona.

Došli smo do toga žene da moramo razlučiti kada da ih eliminiramo na osnovu njihovog ponašanja na društvenim kanalima komunikacija.

Pravilo broj jedan. U današnjem svijetu tehnologije on na poruku odgovoriti u pristojnom roku jednostavno mora. Ako mu je stalo naravno. Realno gledajući samo čekam dan da se spojimo na internet preko poklopca jogurta, upaljača ili preko zrake sunca zlatnoga.

Tko to danas nema mogućnost da ti odgovori? Tako da opravdavanje da nije mogao odgovoriti ne postoji.

Ako želi nešto ozbiljno i konkretno s tobom onda se neće skrivati iza znaka isporučeno, nego ćeš ti biti jedno veliko VIĐENO. I to odmah sada.

Ako mu postaviš nekakva upit, složiš mini novelu koju redovito ukrasiš s hrpom ikonica, a dotični odgovori s o.k ili se javi za 48 sati s opravdanjem da mu je izgorjela kuća, izbriši ga iz imenika, života i nemoj nikad više provjeravati da li je promijenio sliku i da li je na mreži (napravi to da se ne dovedeš do toga da u ranu zoru provjeravaš da li je promijenio profilnu sliku).

Uistinu kada mu je stalo onda mu je stalo. Virtualno ili fizički on želi biti prisutan u tvojim mislima, životu, osjećajima u svakom trenutku dana. Toliko ti ulazi pod kožu i toliko ti brzo troši bateriju na mobitelu da jednostavno znaš da je to – to.

Čim se počne opravdavati, izvlačiti, prenemagati pošalji ga da volontira u Konzum. Jer tamo mu je odlična prilik da se bori za neke neopipljive rezultate u budućnosti, pošto je tebe jasno definiranu opciju zaobišao kao kiša sušu u srpnju.

Zašto se dovodiš do toga da brišeš aplikaciju jer ne želiš znati gdje je Jura (pa si lijepo odjednom imaš bateriju nekoliko sati više od uobičajenoga što i nije loše) ne pokazuj mu da si povrijeđen, dapače budi stalno online, imaš na to pravo. Imaš pravo biti dostupna ljudima koji to zaslužuju. Ne pati jer ne pati ni on dok briše tvoje razgovore upućene njemu. Ponavljam ne briši aplikaciju, briši njegov broj.

Virtualnost bi jednom trebala postati stvarnost, ako već sad imate problema s dešifriranjem ponašanja neće biti bolje ni u live verziji.

P.S naravno ima onih koji nisu tipovi za tipkanje, više su za pipkanje imajte i to na umu, samo provjeri da li je to za povremene akcije ili dugoročne planove!

#SPASIMOLJUBAV #BUDIJAKA  #SNJIMKROZIVOT  #SAČUVAJZIVCE

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.7/5 (21 votes cast)
Oni su s Vibera, a mi s WhatApp-a, 4.7 out of 5 based on 21 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program