ZAVRŠEN KRIZNI SASTANAK NAJVEĆIH AGROKOROVIH DOBAVLJAČA: ‘Razgovarat ćemo i s Vladom i s Todorićem’

Objavljeno: 20.3.2017. u 14:54
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Nakon završenog sastanka dobavljača Agrokora, koji potražuju šesnaest milijardi kuna, oni bi se trebali sastati i s ministricom gospodarstva i potpredsjednicom Vlade, Martinom Dalić.

Danas su se u zgradi Kraša sastali predsjednici uprava šest prehrambenih kompanija – Vindije, Dukata, Francka, Atlantic grupe, Podravke i Kraša, kako bi raspravili pitanje Agrokora.

Nakon završenog sastanka uprave Kraša i pet dobavljača, predsjednik Uprave Kraša Damir Bulić rekao je da im je želja bila koordinirati aktivnosti.

“Razgovarat ćemo s Vladom i Agrokorom”, rekao je.

Na sastanku u Krašu, doznaje Jutarnji list, nije sudjelovala Atlantic Grupa, ali u kompaniji kažu da su spremni odazvati se pozivu dobavljačima iz Vlade. Takav se sastanak očekuje s ministricom gospodarstva Martinom Dalić.

“Svaki sastanak različitih dionika u situaciji otežanog poslovanja ima logiku i odazvat ćemo se svakom primjerenom pozivu da sudjelujemo u kreiranju rješenja, pod pretpostavkom da je sastanak pripremljen na profesionalan način. To, između ostalog, znači i da nijedan pojedinačni dobavljač nema pravo kalkulirati s pozicijama ostalih dionika u medijima i prejudicirati dogovor, netočno informirajući javnost”, izjavio je Srećko Nakić, potpredsjednik Atlantic Grupe, upitan zašto nisu otišli na dogovor dobavljača u Kraš.

Poziv u Ministarstvo je slijedio nakon istupa dobavljača u kojem su pozvali sve institucije, optužujući ih da u ovom trenutku ne čine dovoljno, kako bi se u procesu rješavanja krize u Agrokoru zaštitili interesi domaćih kompanija.

U Vladi se ne slažu s takvom ocjenom dobavljača, s kojima su se namjeravali sastati nakon razgovora s upravom i vjerovnicima. Ističu da i dalje aktivno prate razvoj situacije u Agrokoru te nastavljaju pratiti razvoj situacije.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program